"Mazda" saražo miljono ikonisko rodsteri "MX-5" (+ konkurss)

 

Mazda MX-5

Inchcape Motors Latvia | 26.aprīlis 2016 7:47

Mazda MX-5 saražoto vienību skaits 22.aprīlī, 27 gadus pēc ikoniskā rodstera ražošanas uzsākšanas Hirosimā 1989.gada aprīlī, sasniedzis vienu miljonu, šodien paziņoja Mazda Motor Corporation.

“No pirmās paaudzes līdz pat šodienas ceturtās paaudzes modelim iemesls tam, kāpēc mēs esam varējuši turpināt pārdot MX-5 visus šos gadus, ir spēcīgs fanu atbalsts visā pasaulē,” stāsta Mazda Motor Corporation pārstāvošais direktors, prezidents un izpilddirektors Masamiči Kogai (Masamichi Kogai). “Uzņēmums Mazda ir dibināts Hirosimā pirms 96 gadiem, un, tuvojoties savai simtgadei, mēs turpināsim piedāvāt klientiem prieku, ko sniedz braukšana ar šo modeli, kas ir kļuvis par mūsu zīmola simbolu. Mazda mērķis ir radīt īpašu saikni ar klientiem un kļūt par īsto un vienīgo zīmolu, ko viņi izvēlēsies atkal un atkal.”

Lai pateiktos MX-5 pielūdzējiem un īpašniekiem, miljonais MX-5 būs apskatāms pasākumos visā pasaulē jau no 3.maija, kad automobilis piedalīsies Ziedu parādē Hirosimas Ziedu festivāla ietvaros. Tāpat automobilis tiks izrādīts arī 26.jūnijā Gudvudas Ātruma festivālā Apvienotajā Karalistē, no kurienes tas dosies tūrē pa Eiropu.

MX-5 ir Mazda autoražošanas filozofijas simbols, ar ko zīmols nemitīgi tiecas sasniegt nepārspējamu braukšanas baudu. Kopš modeļa debijas 1989.gadā tas konsekventi piedāvā tādu braukšanas prieku, ko var izjust tikai vieglas konstrukcijas sporta automobiļos, gūstot cilvēku apbrīnu dažādās valstīs, kultūrās un vecuma grupās. Godalgotais automobilis MX-5 ir ieguvis aptuveni 250 balvu visā pasaulē un vēl arvien turpina tās saņemt. Šogad klajā laistais ceturtās paaudzes modelis jau ir saņēmis virkni godalgu, tostarp Gada auto 2016, Gada auto dizains pasaulē 2016, Apvienotās Karalistes Gada auto 2016 un titulu Japānas Gada auto 2015/2016.

Leģendārajam automobilim MX-5 kopš 2000.gada pieder Ginesa rekords kā pārdotākajam divvietīgajam sporta automobilim pasaulē. Rekords tika atjaunināts pavisam nesen — 2014.gadā — ar 940 000 vienību.

Balso par labāk atjaunoto ceļu Latvijā un laimē jauno "Mazda MX-5" uz nedēļas nogali!

Balsojums ir šeit >>> http://www.iauto.lv/gada-cels-2016

Mazda MX-5

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti