"Aston Martin DBS" uz izsoli pēc 30 gadiem aizmirstībā

 

Foto: ekrānšāviņš

iAutolv | 5.maijs 2016 12:04

"Silverstone" rīkotajā izsolē tiks piedāvāts 1968.gada "Aston Martin DBS", kas 30 gadus pavadījis aizmirstībā sava saimnieka garāžā. Izsoles rīkotāji par visai bēdīgā izskata spēkratu cer iegūt līdz pat 100 000 eiro.

Automašīna patiesi izskatās visai nepievilcīgi – ir stipri sarūsējusi un nolaista, taču tai tik ir liela vērtība, ņemot vērā to, ka savulaik (1967.-1972.g.) tika saražoti vien 787 eksemplāri.

Izsolē piedāvātais automobilis 1968.gada novembrī tika reģistrēts Surejas grāfistē. Papildu rūpnīcas komplektam īpašnieks pasūtīja Motorola radiouztvērēju, "Borg&Warner" trīspakāpju automātisko pārnesumkārbu, stūres pastiprinātāju, miglas lukturus un kondicionieri.

1970.gada aprīlī tas nonāca mistera Paskua īpašumā un tika pārvests uz Džersiju. Otrais īpašnieks to izmantoja 18 gadus, šajā laikā nobraucot 49 189 kilometrus. Kopš 1986.gada automobilis uzglabāts garāžā un nav kustināts.

Automašīnas interjers un eksterjers saglabājis oriģinālo "Milk Bronze" un "Red Connolly" versiju, taču, lai krāsas iemirdzētos agrākajā spožumā, būs vajadzīga pamatīga restaurācija. "DBS" motortelpā atrodas rindas sešcilindru 287 ZS benzīna dzinējs ar četru litru darba tilpumu.

Pasaules slavu kupeja ieguva, pateicoties 1969.gada filmai „Viņas augstības slepenajā dienestā” par superaģentu Džeimsu Bondu. Piecu ražošanas gadu laikā tapa 787 eksemplāri, bet 2007.gadā "Aston Martin" atjaunoja "DBS" ražošanu – šoreiz ar 510 Zs jaudīgu V12 motoru, paturot to piedāvājumā līdz 2012.gadam, kad to nomainīja modelis "Vantage".  

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti