"Dodge Challenger" izgāžas drošības testos (+ video)

 

Foto: Publicitātes attēls

iAutolv | 24.maijs 2016 13:13

ASV Satiksmes drošības institūts (IIHS) uzaicinājis uz triecientestiem trīs amerikāņu muskuļauto: "Ford Mustang", "Chevrolet Camaro" un "Dodge Challenger". Neviens no jaudīgajiem sporta auto nesaņēma augstāko atzīmi "Top Safety Pick" (vēl augstāka ir tikai "Top Safety Pick+"), bet "Dodge Challenger" rezultāts izrādījās gaužām pieticīgs.

Katrs automobilis tika vērtēts piecās kategorijās: sānu trieciens, jumta izturība, galvas atbalsti un sēdekļi, frontālais trieciens ar 40 un 25 procentu pārklājumu. Pēdējā disciplīnā, kurā automašīna tiek pakļauta vislielākajai slodzei, Dodge saņēma atzīmi marginal, kas ir tikai pakāpi augstāk par vissliktāko atzīmi.  

Atsitoties pret 1,5 m augstu šķērsli ar ātrumu 65 km/h "Dodge Challenger" deformējās tik ļoti, ka kupejas kreisais priekšējais ritenis tika iestumts kabīnē un spēcīgi traumēja vadītāja kājas. Manekena pēdu iespieda tik stipri, ka testētājiem nācās atskrūvēt tā kāju. Citās disciplīnās "Challenger" saņēma atzīmi “apmierinoši” un “labi” (augstākā atzīme atsevišķā disciplīnā)

Nedaudz labāk par "Challenger" 25% pārklājuma triecienā veicās "Ford Mustang", kas saņēma atzīmi “apmierinoši,” savukārt "Chevrolet Camaro" bija uzdevumu augstumos – atzīme “labi.”

Ar vērtējumu “labi” tika atzīmēta "Camaro" un "Challenger" jumta izturība, kā arī "Dodge" sporta auto sēdekļi un galvas atbalsti. 

Labāko vērtējumu kopējā ieskaitē saņēma "Ford Mustang", kas līdz visaugstākajai atzīmei neaizsniedzās tādēļ, ka automātiskās bremzēšanas funkcija tam pieejama vienīgi par papildmaksu. Par papildmaksu to iespējams pasūtīt arī "Dodge Challenger", bet "Chevrolet Camaro" pircēji uz šādas drošības sistēmas palīdzību nevar cerēt pat tad, ja viņi būtu gatavi atdarīt maku. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti