"BMW M3" 30 gadu jubilejas modelis 500 vienībās 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAutolv | 30.maijs 2016 7:17

"BMW" sagatavojis "M3" jubilejas modeli, kas ierobežotā skaitā pircējiem kļūs pieejams šovasar. „30 Jahre M3” sērija veltīta 30 gadiem kopš kompānijas piedāvājumā ienāca sportiskā „M” modeļu saime.

Toreiz „M” modeļu saime aizsākās ar vidējās klases „M3” un turpinās arī šodien – nu jau piektajā paaudzē. Pirmie eksemplāri tika krāsoti tikai un vienīgi zilajā „Macao” krāsā, tādēļ arī 30 gadu jubilejas modelim izvēlēts tas pats tonis. „Edition 30 Jahre” papildināts ar „Competition” paketi, kas automobiļa jaudu palielina par 19 ZS (līdz 450 ZS). Vidējais degvielas patēriņš kombinētajā ciklā būs 8,8 – 8,3 litri, bet CO2 izmeši: 204 – 194 g/km.

„Competition” piedāvājumā apvienota adaptīvā „M” piekare ar jaunām atsperēm, amortizatoriem un stabilizatoriem, pārveidotiem „Comfort“, „Sport“ un „Sport+“ braukšanas režīmiem, modificētu aktīvo „M” diferenciāli aizmugures asī un dinamisko stabilitātes kontroli (DSC). Komplektā arī 20 collu „M” vieglmetāla diski (priekšā 265/30 R20, aizmugurē 285/30 R20).

Uzlabojumi nākuši par labu automašīnas stabilitātei un dinamikai. Ražotājs norādījis, ka „30 Jahre M3” 100 km/h sasniedz 4,0 sekundēs un par 0,1 sekundi ātrāk nekā standarta modelis abos variantos – gan ar sērijveida sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, gan ar septiņu pakāpju „M” divsajūgu kārbu (piemaksa).

Jubilejas modeļa eksterjers veidots uz „BMW Individual” izstrādātās paketes „Shadow Line” pamata, kas papildināts ar īpašām „M” ventilācijas atverēm priekšējos spārnos, ko grezno uzraksts „30 Jahre”, „M” sporta izplūdes sistēmu un melna hroma izpūtēja uzgaļiem. Salonā uzstādīti īpaši sporta sēdekļi ar jubilejas modeļa atzīmi un drošības jostas ar specifiskajām „M” sporta svītrām. 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
pbmw 31.maijs 2016 7:04
1 0 Atbildēt

M3 nekad nav bijis labākais dragreisu auto, bet labākais tūringa/trases auto gan ;) Piemēram Mercedes AMG un Audi RS šādam trasē klāt nestāv.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti