Izmēros mazu "Volvo" nebūs 1

 

Volvo 40.1 Concept Foto: Publicitātes attēls

iAutolv | 30.maijs 2016 14:50

Zviedrijas autobūves kompānija "Volvo" neplāno izstrādāt modeļus, kas mazāki par 40.sēriju, atsaucoties uz "Volvo" kompānijas vadības sniegto informāciju, vēsta rakstošie mediji.

Līdz šim mazākais "Volvo" bija hečbeks "C30", kas bija salīdzinoši veiksmīgs – statistikas dati liecina, ka septiņu gadu laikā (2006. – 2013.gads) no konveijera nobraukuši 200 000 eksemplāru. Neraugoties uz to, ka mazie Premium segmenta automobiļi atsevišķos tirgos ir samērā labi pieprasīti, "Volvo" neplāno atsākt to ražošanu.

Kompānijas vadītājs Hakans Samuelsons uzsvēris, ka uzņēmums koncentrē uzmanību uz modeļiem, kas pieprasīti visā pasaulē. “Protams, mēs varētu samazināt CMA platformu, taču tāds jautājums pat nav izskatīts. Šobrīd mazo automobiļu segmentā naudu grūti nopelnīt," skaidro Samuelsons. 

CMA (Compact Modular Architecture) platforma būs pamatā "Volvo" kompakto automobiļu saimē, kas apvienos hečbeku, sedanu un universālu. Starp citu, pirmo divu pārstāvji prototipi – 40.1 un 40.2 nesen tika parādīti Gēteborgā.

"Volvo 40.1" ir 300 ZS jaudīgs hibrīda krosovers, kas apvieno 1,5 litru trīscilindru turbo motoru pie priekšējās ass, elektromotoru un septiņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu ar diviem sajūgiem.

Savukārt otrs prototips - "40.2" - demonstrē, kāds jau tuvākajā nākotnē varētu izskatīties "V40" pēctecis. "40.2" komplektēts ar elektromotoru un bateriju, kas var nodrošināt distanci aptuveni 350 km.

Viens no "Volvo" jaunumiem gaidāms 2017.gadā. Tas būs krosovers "XC40", ko ražos Beļģijas pilsētā Ģentē. 

Volvo 40.2 Concept

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Madara 30.maijs 2016 17:06
2 3 Atbildēt

Labi vien ir! Mazauto jau tāpat ir pār-daudz!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti