Škoda krosovera Kodiaq dizainu atklāj modeļa skices

 

Foto: Publicitātes attēls

Ģirts Avotiņš | 17.jūnijs 2016 8:37

ŠKODA KODIAQ, kas savu pasaules debiju svinēs septembrī, piesaka sevi ar spēcīga dizaina un iespaidīgas ietilpības kombināciju. Virsbūves dizains ir veidots, izmantojot tīras šķautnes un izteiktas trīsdimensiju līnijas, piešķirot jaunajam ŠKODA SUV individuālu un viegli atpazīstamu izskatu.

Arī salona noformējumu raksturo tīras, klasiskas līnijas, un tas pārsteidz ar iespaidīgu ietilpību un eleganto izskatu.

"ŠKODA KODIAQ ir ļoti daudzpusīgs," saka ŠKODA galvenais dizainers Jozefs Kabans. "Tas ir ārkārtīgi plašs un vienlaikus kompakts no ārpuses – tas sniedz labāko savā klasē. Tas ir robusts, piemērots jebkura veida reljefam un piedāvā vislabāko funkcionalitāti. Mēs vēlējāmies to parādīt ne vien auto ārējā dizainā, bet arī tā interjerā. Tāpēc ŠKODA Kodiaq forma un funkcionalitāte ir harmonijā."

ŠKODA galvenais dizainers Jozefs Kabans un viņa komanda ŠKODA KODIAQ ir izvēlējušies pārsteidzošu dizaina valodu, kas čehu autoražotāja jauno dizaina stilu iemieso SUV segmentā. Tajā nekļūdīgi roku rokā strādā racionalitāte un estētiskums. Kā tas redzams dizaina skicēs, visas līnijas ir skaidras, precīzas un asas. Ļoti izceltā plecu līnija izceļ lielā ŠKODA SUV robusto raksturu.

Skulpturāli veidotā aizmugurējā daļa arī akcentē ŠKODA KODIAQ sportisko un robusto SUV raksturu. Aizmugurējās LED gaismas ir veidotas ŠKODA tipiskajā C-formā, kas detalizēti turpina SUV dizaina līnijas. Automašīnas sāni ar garo riteņu bāzi un īsām riteņu pārkarēm pārliecina par auto spēcīgo raksturu. Salona ietilpība ir pārsteidzoša, jaunais KODIAQ būs pieejams ar divām papildus sēdvietām trešajā sēdekļu rindā, tās gan nebūs iekļautas standarta aprīkojumā.

Virsbūves pārsteidzošais dizains ar skaidrajām līnijām turpinās arī interjera dizainā. Pat šeit forma un funkcionalitāte ir unisonā – interjers vienlaikus ir robusts un aizsargājošs, tajā pašā laikā elegants, klasisks un funkcionāls. Viss aprīkojums un elementi izstaro skaidrību un mieru.

Intervija ar ŠKODA galveno dizaineri Jozefu Kabanu: "ŠKODA kļūst daudz saviļņojošāka"

Ko ŠKODA KODIAQ dizains nozīmē zīmolam?
Jozefs Kabans: "ŠKODA KODIAQ ir mūsu zīmola pionieris divos aspektos. Ar auto, kas lielāks par Yeti, mēs startējam mums jaunā lielo SUV segmentā. Tajā pašā laikā KODIAQ ir pirmais modelis, kurā izmantota jaunā ŠKODA SUV dizaina valoda. Tas ir spēcīgs, saviļņojošs un tajā pašā laikā nenovecojošs."

Kas lielā SUV dizaina valodā ir tik īpašs?
Jozefs Kabans: "ŠKODA KODIAQ ir ļoti daudzpusīgs. Tas ir ārkārtīgi plašs un vienlaikus kompakts no ārpuses – tas sniedz labāko savā klasē. Tas ir robusts, piemērots jebkura veida reljefam un piedāvā vislabāko funkcionalitāti. Mēs vēlējāmies to parādīt ne vien auto ārējā dizainā, bet arī tā interjerā. Tāpēc ŠKODA Kodiaq forma un funkcionalitāte ir harmonijā. Kristāliskās formas un pārsteidzošais izskats arī pasvītro KODIAQ spēku un raksturu.

Kā iespējams apvienot dizainu un funkcionalitāti?
Jozefs Kabans: "Mēs tiecamies apvienot augstākā līmeņa estētiku ar maksimālu funkcionalitāti, tādā veidā, ka neviens vairs necenšas runāt par citiem kritērijiem. Mēs meklējam skaistumu vienkāršībā, nezaudējot funkcionalitāti un ergonomiku. Labs dizains funkcionalitāti padara pievilcīgu. Šis funkcionalitātes un estētikas līdzsvars padara mūsu ŠKODA KODIAQ tik īpašu."

Kādu lomu tajā ieņem čehu kristāla māksla?
Jozefs Kabans: "Katra mūsu modeļu detaļa stāsta kādu stāstu, tas ir mūsu zīmola emocionālais spēks. Izstrādājot ŠKODA KODIAQ elementus, mēs ietekmējāmies no tradicionālās čehu kristāla mākslas – visas līnijas ir skaidras, precīzas un asas. Gaismu un ēnu mijiedarbība uz stipri profilētām virsmām ir ļoti atšķirīga. Kristālveidīga struktūra ir izmantota arī detaļās, piemēram, lukturos un dekoratīvās apdares elementos.

Mēs vara redzēt, ka ir pievērsta liela uzmanība eksterjera detaļām. Līdzīgs radošums ir pievērsts arī interjera dizainam. Kas, jūsuprāt, ir pati interesantākā dizaina iezīme ŠKODA KODIAQ interjerā?
Jozefs Kabans: "Mēs virsbūves plašās un skaidrās līnijas turpinām arī interjerā, liekot uzsvaru uz harmoniju starp formu, funkcionalitāti, mieru un kārtību. Manuprāt, automašīnai ir jābūt perfekti funkcionālai un jāizstaro estētika. Interjeram ir jādzirkstī uzticības jūtas un labklājība. Ņemot vērā šo filozofiju, mēs radījām atmosfēru, kas vienlaikus ir eleganta, komfortabla un funkcionāla."

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti