"VW Touareg" rekords – 15 000 km 6 dienās (+ foto) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 8.jūlijs 2016 10:44

Vācu ceļotājs Rainers Citlovs uzstādījis kārtējo rekordu ar apvidus auto "Volkswagen Touareg" nobraucot 15 225 km no Magadanas Krievijā līdz Lisabonai Portugālē 6 dienās un 9 stundās.

Komanda, kuras sastāvā bija Citlovs, otrais pilots Mariuss Bila un krievu žurnālists Pjotrs Bakanovs, šķērsoja Krieviju, Baltkrieviju, Poliju, Vāciju, Franciju, Spāniju un Portugāli. Mērķis tika sasniegs daudz ātrāk nekā bija plānots – astoņu dienu vietā, patērējot vien sešas, pat neraugoties uz salīdzinoši grūtajiem pirmajiem 3000 km, kas sava nelīdzenā grants seguma dēļ tiek dēvēti par „Kaulu ceļu” .

Ceļotāju VW Touareg komplektēts ar standarta 225 Zs trīs litru dīzeļdzinēju, bet automašīnas konstrukcija nedaudz uzlabota, aprīkojot to ar drošības karkasu, papildu gaismām un divām rezerves degvielas tvertnēm.

2015.gada septembrī Citlovs un Biela 9 dienās un četrās stundās veica  17 450 km  garu pārbraucienu no Nordkapa Norvēģijā līdz Adatas ragam (Cape Agulhas) Dienvidāfrikas Republikā.

2016.gada maijā šo rekordu pārspēja cita internacionālā komanda ar „Porsche Cayenne”.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Guzis 8.jūlijs 2016 15:14
3 0 Atbildēt

Par "kaulu ceļu" to dēvē nevis seguma, bet to tūkstošiem "Gulag" ieslodzīto dēļ, kas gājuši bojā to ceļu taisot! Tas ir ceļš uz kauliem tiešā nozīmē!

marko 8.jūlijs 2016 16:15
2 0 Atbildēt

sanāk vidējais ātrums uz visu ceļu 99,5km/h!! nez, cik naudiņas atskaitījuši par šādu ātrumu, jo apšaubu, ka Vācijas bezlimita bāņi un R-Eiropas ātrgaitas šosejas ļautu vidējo ātrumu pacelt tādos augstumos pēc Krievzemes un Baltkrievijas ceļiem, tā ka noteikumu rāmjos šie nav braukuši. Tas nedaudz mazina sasnieguma nozīmi, jo nez vai ir atzīstami tēlot varoni, pakļaujot riskam citus cilvēkus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti