"Citroen" atklāj informāciju par jauno "C3" (+ foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

Veho | 12.jūlijs 2016 10:15

CITROËN ir atklājis jauno Citroën C3, jaunāko versiju vislabāk pārdotajam modelim, kas kopš 2002. gada pārdots 3,5 miljonos eksemplāru.

Ar tā atšķirīgo izskatu un krāšņo personību, tas ir pilns svaiguma un optimisma, kas sašūpos tirgu. Tā unikālā morfoloģija un oriģinālā grafika pauž enerģiju un pārliecību. Dizainiski pārdrošs un ar plašām pielāgošanas iespējām, tas nodrošina iespēju individuālām izpausmēm. Interjers ir rūpīgi pārdomāts, lai vadītājs un pasažieri justos ērti un katrs brauciens būtu baudījums. Automašīna ir aprīkota ar jaunākajām tehnoloģijām, tai skaitā pirmo reizi tiek iekļauta Citroën ConnectedCam™, salonā esoša Full HD kamera, kas Jums ļauj uzreiz dalīties ar ceļojuma fotogrāfijām un video.

Ar jaunā C3 ierašanos pārmaiņu vēji pūš uz auto industrijas skatuves. Universālais, mazais hečbeks nosaka pats savu stilu, izceļoties pūlī ar tā pašpārliecināto, spilgto un pievilcīgo personību. Jaunais Citroën C3 piedāvā ekscentrisku pieeju dzīvei automašīnas salonā.

„Jaunajam C3 piemīt visas CITROËN zīmola īpašības un kvalitātes, lai dotu zīmolam jaunu impulsu. Liels izaicinājums mūsu visvairāk pārdotajam auto, kas veido piekto daļu no CITROËN pārdotajām automašīnām Eiropā. Ērts auto ar īstu personību, radīts, lai pievilinātu klientus, kurei meklē modernu automašīnu”, Linda Džeksone (Linda Jackson), CITROËN zīmola izpilddirektore.

Jaunais C3 iemieso CITROËN pamatvērtības:
- „OPTIMISTISMS” – jaunajam C3 ir pārdrošs izskats, ar satriecoši unikālām formām, kuru galvenie akcenti ir augsti stāvošs, harizmātisks priekšgals un sulīgās līnijas rada spēcīgu un enerģisku stāju. Spīdīgās un gludās kontūras, grafiskie risinājumi un lieliskās krāsas nenoliedzami padara jauno C3 par modes noteicēju. Auto stiprā personība viegli pieņem plašās pielāgošanas iespējas, kas radītas ar globālu pieeju saskaņas un vērtības radīšanai. Šis vidējās klases modelis, kas pieejams plašam klientu lokam, atbilst individuālām gaumēm un vēlmēm. Divu krāsu ārpusei pieejama izvēle starp 3 jumta krāsām, plus vēl varat izvēlēties miglas lukturu un atpakaļskata spoguļu korpusu krāsu, kā arī sānu un aizmugurējo Airbump® krāsu toni. Iekšpusē varat izvēlēties starp 4 dažādiem aprīkojumiem, kas attiecas uz 3 dažādām pieejām. Tiklīdz Jūs iesēžaties automašīnā, interjers rada plašuma sajūtu, pateicoties uzlabotai apdarei un nepārblīvētam horizontālajam kontrolpanelim;

- „CILVĒCISKS” – jaunais C3 izstaro labsajūtu. Dizains tika izstrādāts atbilstoši Citroën Advanced Comfort® programmai, kas nodrošina atbilstību pārbaudi izturējušajam CITROËN pārākumam komforta ziņā. Visaugstākās ērtības sajūtas sākas ar sēdekļiem, kas labi izskatās vizuāli un ir arī ērti; panorāmas lūku, kas izgaismo salonu, atjautīgiem nostiprināšanas līdzekļiem un dāsno telpu dalījumu. Šie pirmie iespaidi tiek pastiprināti ar krāsām un materiāliem, kas smēlušies iedvesmu mēbeļu pasaulē un ceļojumos. Nemainīgs jaunā C3 mērķis likt cilvēkiem braukšanas laikā justies kā mājās. Īpaši izstrādātais „kokona” efekts nodrošina trokšņu neiekļūšanu salonā, papildus piedāvājot brīvroku iedarbināšanas sistēmu un ergonomisku visu funkciju, kas pieejamas 7 collu ekrānā, lietošanu. Aprīkots ar 5 durvīm, jaunais C3 ir praktisks, saglabājot kompaktumu, tā garumam nepārsniedzot 3,99m;

- „VIEDS” – jaunais C3 piedāvā jaunākās tehnoloģijas, sākot ar pasaulē pirmo Citroën ConnectedCam™, pilnībā integrētu un savienotu Full HD kameras sistēmu, kas filmē Jūsu braucienu, lai uzreiz ar tā labākajiem mirkļiem dalītos sociālajos tīklos, vai to noskatītos pēc tam (piemēram, kā pierādījumu ceļu satiksmes negadījumā). Uzlabotā palīdzība vadītājam ietver: 3D navigāciju ar balss atpazīšanus funkciju, atpakaļgaitas skata kameru, joslu šķērsošanas brīdinājuma sistēmu un „aklās” zonas uzraudzīšanas sistēmu. Jaunā C3 efektivitāte plešas līdz lieliskai veiktspējai, efektīviem motoriem (PureTech benzīna, BlueHDi dīzeļmotoriem) un EAT6 jaunākās paaudzes automātiskajai pārnesumkārbai.

„Ar tā unikālo virsbūves stilu, personalizētajām īpašībām un savienojamību, jaunais C3 ir drosmīgs, svaigs un moderns auto. Tas ilustrē notiekošo CITROËN uzbrukumu!” Ksavjērs Pežo (Xavier Peugeot), CITROËN zīmola produktu direktors.

01 „OPTIMISMS” – PĀRDROŠS DIZAINS
1. Neparasts
Šodien pārdroša dizaina un harizmas ziņā uz ceļa nav nekā līdzīga jaunajam C3. Tā neparastā attieksme ir pārpilna svaiguma un enerģijas. Tas izvairās no sava segmenta parastajiem stereotipiem, tā vietā dodot priekšroku individualitātei un atpazīstamībai, saglabājot atšķirīgās līnijas, kas tā priekšteci padarīja tik mīļu plašai auditorijai.

Izmēru un proporciju ziņā tas pievēršas unikālām formām patiesā CITROËN stilā. Augstais priekšgals ir stiprs un neatvairāms, ar horizontālajām viduslīnijas kontūrām dodot spēcīgu robustuma iespaidu. Auto stāja izskatās dabiska un nosvērta. Plūstošās līnijas un muskuļotie sāni piešķir sparu un enerģiju. Tīrais, veselīgais un neagresīvais izskats tiek izcelts ar grafiskajām īpašībām. Tas ir enerģisks un moderns, tomēr tajā pašā laikā – mierīgs un pārliecinošs.

Ar CITROËN raksturīgajām divu līmeņu gaismām rodas iespaids, ka auto skatās augšup, liekot motora pārsegam izskatīties augstākam. Dubultā hroma josla, izceļot zīmola emblēmu, stiepjas līdz LED dienasgaismas lukturiem, radot plašuma iespaidu. Apaļie lukturi pauž stingru tehnoloģisko saturu. Zemāk esošie aizsragbamperi ir virsbūves krāsā, lai palielinātu augstuma sajūtu un piešķirtu visurbraukšanas garu. Miglas lukturiem ir pieejami krāsaini ietvari.

Skatoties no sāna, pirmais, ko pamanīsiet, ir plūstošais jumts, ko tur melni vējstikla balsti, un jumta izliekumi, kas izceļ dinamiskās kontūras. Automašīnas aizsargfunkcijas pamanāmas strikti balansētajās virsbūves paneļu un stikloto virsmu proporcijās. Viduslīnija turpina apzināti paaugstināto motora pārsega līniju, nodrošinot mierīgu, stabilu un pārliecinošu izskatu. Virsbūves āriene nav agresīva un stiepjas pāri riteņiem, kam ir lielākais diametrs (640 mm) starp šī segmenta automašīnām. Lielie riteņi dod ieguldījumu automašīnas ērtībām, to paaugstinot (pat ar 17 collu riteņiem), piepildot arkas, kuras var paplašināt, tādējādi panākot krosovera izskatu. Aizmugurē lielizmēra muskuļotie spārni piešķir automašīnai dinamisku izskatu, ko izceļ ļoti īsā pārkare.

Airbump® paneļi (jau redzēti uz C4 Cactus modeļa ar gaisu pildīti izciļņi, kas pasargā virsbūvi no skrāpējumiem) ir CITROËN raksturīga īpašība, kas piešķir personību un stilu, kā arī aizsargā automašīnu. Alifātiskais termoplastikas poliuretāna materiāls, kas izmantots Airbump® paneļos, nodrošina teicamu aizsardzību no saules gaismas, ūdens, novecošanas, skrāpējumiem utt. Katrs panelis sastāv no sešiem ar gaisu pildītiem izciļņiem durvju lejasdaļā, kas ir īpaši ievainojama automašīnas daļa pilsētvidē. Atkarībā no versijas Airbump® paneļi ir pieejami baltā vai sarkanā krāsā.

Automašīnas aizmugure izceļas ar platumu, gludām virsmām, kas ir ideāls fons 3D aizmugurējiem lukturiem, kas jaunajam C3 piešķir unikālu, modernu tehnoloģiju identitāti. Apakšējie aizsargi nodrošina labu aizsardzību ikdienā. C3 emblēma atšķiras no tās, kas bija iepriekšējam modelim. Cipars „3” ir melns ar hroma apdari, atgādinot emblēmas, kas izmantotas CITROËN modeļos kopš C4 Cactus radīšanas.

Atbilstoši laikmetam, uzmanība ir pievērsta arī C3 aerodinamikai. Jumts ir par 4 cm zemāks nekā iepriekšējam modelim. Visas virsmas ir uzlabotas, lai samazinātu gaisa pretestību.

2. Plašais interjers kā dzīvojamā telpa
Jaunā C3 interjers ir radīts, lai radītu vadītāja mājas paplašinājuma sajūtu – vietu, kur labi justies. Tas ir viesmīlīgs, mūsdienīgs un ļoti ērts. Tā izmēru un materiālu izvēlei CITROËN dizaineri iedvesmu smēlās arhitektūras, mēbeļu un dekorāciju pasaulē. Tas ir arī pamudinājums uz pārdrošību, kas izpaužas tādās detalizētās īpašībās kā ceļasomu siksnas uz durvīm, kas ir, vēl viena neraksturīga iezīme CITROËN piedāvājumā.
Interjera dizaina pamatprincipi ir iekļauti jaunā C3 plašajā iekšienē, konsekvencē, pilnīgajās un maigajās formās. Par plašumu vēsta horizontālais izkārtojums, sevišķi horizontālais panelis, kas stiepjas visā automašīnas platumā. Nepārblīvētais, monolītais panelis norāda uz vienkāršību orientētu dizainisko pieeju salona veidošanā. Tehnoloģiskais saturs centrā novietotajā 7”skarienekrānā ir ievērojams. Paneļa galos esošās gaisa atveres ar hroma ietvariem atkal atgādina par plašuma iespaidu.

Paneļa dizainiskā apdare liecina gan par plašumu, gan par raksturu. Jums ir iespēja izvēlēties apdares veidu, kas liecina par dizaina kvalitāti, izvēloties krāsotu vai ar audumu apšūtu apdari, ar vai bez šuvēm un ar hroma vai krāsotiem ietvariem. Tas saskan ar sēdekļu materiālu.

Sēdekļiem, kas salonā ir galvenie elementi labsajūtas nodrošināšanai, ir unikāls dizains un tie ir plaši un ērti. Atkal redzam uzsvaru uz plašumu, izkārtojumam liecinot par mājīgumu. Par ērtībām liecina arī gaišu un siltu materiālu, kas noteikti neatgādina auto industriju, izvēle. Visur ir manāma stilistiska saskaņa.

3. Vidējās klases modelim unikāli plašas pielāgošanas iespējas
Atsaucoties cilvēku vēlmei izpaust savu personisko stilu, pielāgošana ir kļuvusi par plaši izplatītu sociālu fenomenu. Jaunais C3 ir pirmais vidējās klases modelis, kas piedāvā plašas un saskaņotas pielāgošanas iespējas, kas sniedzas tālāk par papildu krāsu izvēli, lai nodrošinātu kvalitāti, saskaņotību un rezultāts atbilstu gan personībai, gan vērtībai. Pielāgot iespējams gan automašīnas iekšpusi, gan ārpusi. Ārieni var izvēlēties no popsīgas līdz klasikai, no sportiskas līdz modīgai. Iekšienes noskaņojums var atbilst siltumam un mājīgumam vai dinamikai un tehnoloģijām.

Izpausmes brīvība, lai radītu auto, kas atbilst braucēja personībai, sākas ar divkrāsainu automašīnas ārieni. Iespējams izvēlēties starp 9 virsbūves krāsām (Banquise White, Perla Nera Black, Shark Grey, Aluminium Grey, Ruby Red, Almond Green, Cobalt Blue, Power Orange un Sand) un 3 jumta krāsām (Opal White, Onyx Black un Aden Red), kas kopā veido 36 krāsu kombinācijas. Tā klienti var padarīt košāku virsbūvi ar krāsainu jumtu, vai pārāk košu virsbūvi „atšķaidīt” ar vienkāršu jumta krāsojumu. Plaša izvēle ir svarīgs faktors jaunajai un modernajai pozīcijai, ko ieņēmis jaunais C3.

Krāsu izvēle sniedzas tālāk par virsbūvi, dažādos veidos jumta krāsai radot gan raksturu, gan labu kopējo saskaņu. Jumta krāsas toni redzēsiet priekšējo miglas lukturu korpusu apdarē, Airbump® apmalēs un atpakaļskata spoguļu korpusu krāsojumā.

Interjera pielāgošanā iespējams izvēlēties starp 4 noskaņām, kur katra izpaužas apdares materiālos, kas saskaņota ar paneļa apdari un dažādām krāsu un saskaņošanas iespējām. Katrs šeit var atrast sev ko tīkamu:

o Standarta noskaņa ir nepārblīvēta un neitrāla ar dzelteni izšūtu polsterējumu;
o Metropolitan Grey noskaņa akcentē siltumu un gaišumu ar maigām krāsām un audumiem kā paneļa apdarē, tā sēdekļu polsterējumā;
o Urban Red noskaņā apvienotas tumšas un košas krāsas, lai radītu dinamiskas izjūtas. Oderētā paneļa apdare ir ar sarkanām šuvēm un sarkanām apmalēm visa platumā;
o Hype Colorado noskaņā ir izmantoti ekskluzīvi materiāli un īpašs polsterējums, kontrastējošas krāsas, kas saskaņotas ar divu krāsu ādas stūri.

02 „CILVĒCISKS” – LABSAJŪTA SALONĀ
Jaunā C3 dizains viscaur ir atbilstošs Citroën Advanced Comfort® programmai – globāls, mūsdienīgs, ērts. Šī novatoriskā programma piedāvā vadītājam un pasažieriem unikālu piedzīvojumu – automašīnā justies kā mājās.
1. Sevišķais dizains vadītāja un pasažiera labsajūtai

Labsajūta sākas ar ērtajiem sēdekļiem, panorāmas lūku, kas izgaismo pasažieru nodalījumu, plašām mantu novietošanas iespējām un ietilpīgiem telpu nodalījumiem. Šos pirmos iespaidus pastiprina krāsas un materiāli, kas aizgūti no ceļojumu un mēbeļu pasaulēm.

Uzsvars uz labsajūtu caurvij interjera noskaņu, ko rada rūpīgi izvēlētas krāsas, apjomi, materiāli un vieglums. Formas ir pilnīgas un maigas, nav nekā lieka, dizains orientēts uz plašumu. Kopējā harmonija izpaužas stilistiski saskaņotajās durvīs, sēdekļos un panelī ar tādu pašu mīkstu un gaišu audumu, kas nodrošina vizuālu saskaņu un kvalitāti. Harmoniskais interjers ir uzmundrinošs un optimistisks. Tas ir praktisks, tomēr moderns. Tas ir jebkāds, tikai ne garlaicīgs. Jaunais C3 ievieš jaunus standartus, liekot vadītājam un pasažieriem justies kā mājās.

C3 salons ir plašākais šajā automašīnu kategorijā. Vizuālo iespaidu par plašumu pastiprina priekšējā paneļa un sēdekļu forma, un to papildina laukums zem durvju logiem (apmēram Jūsu plecu augstumā), kas ir 1 379 mm (par 2 cm vairāk nekā iepriekšējā modelī). Vieta aizmugurējo pasažieru kājām arī ir augstākajā līmenī. Priekšējo sēdekļu līnija un atzveltnes forma sniedz optimālu redzamību, aizmugurējos pasažieru tuvinot priekšā sēdošajiem draudzīgākai atmosfērai automašīnā, kas, pateicoties panorāmas lūkai, ir gaiša un mājīga.

Liela uzmanība tika pievērsta jaunā C3 sēdekļiem, kas tika veidoti modernā stilā, nodrošinot plašumu un ērtības. Sēdekļu dimensijas rada iespaidu par plašumu. Sēdekļu līnijas veidotas, iedvesmojoties no mēbeļu dizaina, aicinot relaksēties un doties patīkamā ceļojumā.

Sēdekļos izmantoti augstākās kvalitātes apdares materiāli un sēdekļu iekšienē esošās putas sniedz lielisku atbalstu jostasvietai un nodrošina komfortu. Tātad komforts tiek nodrošināts divpakāpju procesā: mīksts un aicinošs, kad pasažieris apsēžas, bet stingrs un pārliecinošs – pēc tam. Elastīgajām sēdekļu putām ir arī cits mērķis – novērst nelīdzena ceļa izraisītās vibrācijas. Tas ir vēl viens svarīgs faktors, kas liecina par vispārējo izpratni par ērtībām automašīnā.

Īpaši veikls, pateicoties tā 10,7 m apgriešanās rādiusam, 3,99 m garais C3 piedāvā kompaktumu pilsētā. Tam ir 5 durvis un 5 sēdvietas, kas to padara praktisku jebkuros apstākļos.

2. Uzlabota ergonomika mierīgai braukšanai
Patiesam mājīgumam auto jābūt ērti lietojumam ar vieglu piekļuvi automašīnas funkcijām. Atbilstoši Citroën Advanced Comfort® programmai, jaunais Citroën C3 tika radīts, ergonomiku uzskatot par prioritāru, kā to var manīt daudzajos mantu glabāšanas nodalījumos, skaidri redzamajā vadītājam nepieciešamajā informācijā un modernajās tehnoloģijās, kas radītas dzīves atvieglošanai.

Jaunais C3 sola praktiskumu ikdienā. Dizaineri īpašu uzmanību pievērsa mantu glabāšanas nodalījumiem, kas tika radīti optimālai funkcionalitātei, netraucējot interjera harmonijai. Pieejams arī „atjautīgs” centrālais plauktiņš, kas radīts maksimāli atbrīvojot vietu automašīnas priekšpusē. Cimdu nodalījums ir lielākais šajā automašīnu segmentā. Priekšējās durvīs ir plauktiņi gaišā krāsā, lai kontrastētu ar to, kas tajos ir, līdz ar to lietas ir vieglāk atrodamas. Jaunā C3 bagāžas nodalījums sasniedz 300 litrus, kas atrisina bieži vien grūto uzdevumu, ko ņemt vai neņemt līdzi.
Mierīgai braukšanai nepieciešama arī interaktīva saskarne, ko jaunais C3 piedāvā 7” skārienekrāna, kas darbojas kā automašīnas kontroles centrs, izskatā. Tas nodrošina modernu piekļuvi visām automašīnas galvenajām funkcijām, nepārblīvējot paneli. Ekrānā izmantotas tehnoloģijas optimālai reakcijai.

Ērtības turpinās ar brīvroku piekļuvi automašīnai un aizdedzes sistēmai, kas nozīmē, ka Jūs varat aizslēgt / atslēgt un iedarbināt automašīnu, pat neizņemot atslēgu no kabatas. Automašīna atpazīst vadītāju tiklīdz tas pietuvojas tai.

03 „VIEDS” – MUSDIENĪGAS TEHNOLOĢIJAS
1. Citroën ConnectedCam™
Citroën ConnectedCam™ sistēma ir praktiska, ērta un draudzīga tehnoloģija, kas pasaules pirmizrādi piedzīvo jaunajā C3. Kamera ar 16 GB iekšējo atmiņu (120° leņķis, Full HD, 2 miljoni pikseļi) savienota ar GPS, novietota tieši aiz salona spoguļa, no kurienes tā ieraksta visu, ko vadītājs redz caur vējstiklu, reģistrējot braucienu šādu divu galveno iemeslu dēļ:

- vadītājs var droši fotografēt (ainavas, saulrietus utt.), saglabājot fotogrāfijas vai uzreiz daloties ar tām sociālajos tīklos, vai, turot pogu nospiestu, uzņemt līdz 20 sekunžu garus videoklipus, ar kuriem dalīties pēc tam, kad automašīna ir apstājusies. Saglabātais saturs ir uzreiz pieejams, izmantojot lietotni Citroën ConnectedCamTM;

- notiekot ceļu satiksmes negadījumam, sistēma automātiski ieslēdzas, lai ierakstītu un saglabātu. Video var būt pusotru minūti (30 sekundes pirms un 60 sekndes pēc) garš. Videomateriāls pēc tam var noderēt kā pierādījums.
Ar Citroën ConnectedCamTM lietotni Jūs varat saglabāt un noteikt savas automašīnas atrašanās vietu, lai to vieglāk atrastu.

2. Daudz noderīgu tehnoloģiju
PSA Grupas platforma A tika optimizēta šajā jaunajā modelī, ļaujot jaunajam C3 uzturēt pievilcīgas formas, izcilas ērtības un maksimālu efektivitāti. Īpaša uzmanība tika pievērsta komforta attīstībai, tam izmantojot uzlabota balstiekārtu, kas balstīta uz jau sevi pierādījušas balstiekārtas uzbūves. Tā ļoti labi amortizē ceļa nelīdzenumus, ļaujot virsbūvei kustēties ar mazām vertikālām kustībām, kas ir tipisks CITROËN piekares rokraksts. Skaņas izolācija ir tikpat laba kā drošība, ko pastiprina jaunais „H” tipa šķērsstienis zem sēdekļiem, nodrošinot lielāku izturību.

Jaunais C3 piedāvā izvēlēties starp jaunākās paaudzes maksimāli efektīviem un ekonomiskiem PureTech benzīna un BlueHDi dīzeļmotoriem. Varat izvēlēties starp trīs PureTech trīs-cilindru benzīnmotoriem ar manuālo pārnesumkārbu: PureTech 68 ZS, 82 ZS un 110 ZS (Stop&Start). PIEejami arī divi dīzeļmotori ar manuālo pārnesumkārbu: BlueHDi 75 ZS (Stop&Start) un 100 ZS (Stop&Start). Maksimālai veiktspējai un ērtībai jaunais C3 drīzumā piedāvās arī EAT6 automātiskās pārnesumkārbas.

Jaunais C3 aprīkots ar plašu noderīgu atbalsta, drošības un ērtību tehnoloģiju klāstu, kas atvieglo braukšanu.
Tehnoloģijas atbalstam:

• Citroën Connect Nav ar 7 collu Touch Drive saskarni ir jaunās paaudzes satelītnavigācijas sistēma, kas vadāma ar balsi vai ar 7” skārienekrānu. Tā ir savienota ar tādu pakalpojumu kā TomTom Traffic, lai saņemtu informāciju par esošo satiksmi, tuvākajiem autoservisiem un autostāvietu atrašanās vietām un to cenām, informāciju par laika apstākļiem, un funkciju attiecīgās apdzīvotās vietas interesantāko vietu meklēšanai. Papildus pieejams arī „bīstamo vietu” attēlošanas pakalpojums, kas nodrošina vizuālus un dzirdamus brīdinājumus par aktuālajiem negadījumiem Jūsu izvēlētajā maršrutā. Vadītājs navigāciju, telefonu un medijus var vadīt ar balsi;
• Mirror Screen tehnoloģija dublē vadītāja viedtālruņa ekrānu tieši uz automašīnas centrālā ekrāna. Vadītājs var piekļūt savam multimediju saturam un pārskatīt savu viedtālruni tieši uz digitālā ekrāna. Pieejams ar Apple CarPlay™, Android Auto (pieejams 2017. gada sākumā) un MirrorLink®;
• atpakaļgaitas skata kamera ar palīdzību automašīnas novietošanais stāvvietā, ieslēdzas automātiski, tiklīdz ieslēgta atpakaļgaita, un nodrošina uzlabotas redzamības palīdzību manevru laikā, kā arī ar krāsu atzīmēm nosaka attālumu līdz tuvumā esošajiem objektiem;
• Hill Start Assist sistēma palīdz uzsākt braukšanu uz virsmām, kas stāvākas 3%, nodrošinot, ka automašīna paliek imobilizēta uz 2 sekundēm pēc tam, kad atlaists bremžu pedālis.
Tehnoloģijas drošībai:
• joslu šķērsošanas brīdinājuma sistēma (AFIL) pasargā pret vadītāja neuzmanību vai miegainību pie ātruma virs 65 km/h. Ja automašīna šķērso braukšanas joslas līniju, bez pagrieziena rādītāja ieslēgšanas, sistēma brīdina gan ar vizuālu, gan ar skaņas brīdinājumu;
• „aklās” zonas uzraudzības sistēma ar piktogrammu sāna spogulī brīdina par automašīnu, kas atrodas „aklajā” zonā. Šī sistēma izmanto tādu pašu principu kā atpakaļgaitas skata kamera un ir vērtīgs drošības uzlabojums, braucot pa pilsētu ielām;
• brīdinājums vadītāja uzmanībai brīdina vadītāju, ka ir pienācis laiks nelielai atpūtai, t.i., ik pēc divu stundu nepārtrauktas braukšanas ar ātrumu virs 70 km/h, un, neapstāšanās gadījumā, brīdinājums ieslēdzas ik pēc stundas.
Noderīgi pakalpojumi:
• Citroën Connect Box ar SOS Pack nodrošina vadītāja kontaktu ar specializētajiem palīdzības pakalpojumu sniedzējiem. Ja noticis negadījums, īsziņa tiek nosūtīta manuāli vai automātiski GSM veidā uz platformu, kas nodrošina zvanu apstrādes pakalpojumus. Ziņa satur informāciju par automašīnas identifikāciju, vadītāja telefona numuru un precīzas atrašanās vietas koordinātas;
• pakalpojumi, kas pieejami Citroën Connect Pack, nepieciešams Citroën Connect Box ar SOS Pack un atbalsts, tiek piedāvāti trīs komplektos: Monitoring Pack (uzraudzības komplekts) (pieejams bez maksas) satur virtuālo apkopes rokasgrāmatu (automātiska nobraukuma uzraudzība, brīdinājumi par paredzētajām plānveida tehniskajām apkopēm), eko-braukšanas asistentu (personalizēti ieteikumi, vadoties pēc Jūsu braukšanas stila) un braukšanas atskaites (kopsavilkums par automašīnas lietošanu); Mapping Pack (maršruta plānošanas komplekts) (pieejams papildus), norāda automašīnas atrašanās vietu (piemēram, atrast automašīnu autostāvvietā), brauciena laikā attēlo informāciju par braucienu un automašīnas lietošanu, ja tā nodota lietošanā citam vadītājam; un Tracking Pack (izsekošanas komplekts) (pieejams papildus) automašīnas lokācijas noteikšana tās zādzības gadījumā. Pasūtīt komplektus var dīleru centros vai tiešsaistē MyCitroen.fr.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti