No 15. jūlija Latvijā iespējams pasūtīt jauno Audi R8 Spyder V10

 

Foto: Publicitātes attēls

Audi.lv | 15.jūlijs 2016 11:56

Sākot no šodienas, 15. jūlija, jaunais Audi R8 Spyder V10, kas pirmo reizi tika prezentēts 2016. gada Ņujorkas Starptautiskajā autoizstādē, ir pieejams pasūtīšanai arī Latvijā. Šī modeļa cena ir, sākot no 180 000 eiro.

Jaunais Audi R8 Spyder V10 apvieno satriecošu veiktspēju un baudu, ko sniedz braukšana ar nolaistu jumtu. Tā dabiskās vilkmes 5,2 l FSI dzinējs nodrošina līdz pat 397 kW (540 ZS) jaudu un 540 Nm griezes momentu, lai paātrinātu šo augstas veiktspējas superautomobili no 0 līdz 100 km/h vien 3,6 sekundēs, savukārt tā maksimālais ātrums ir iespaidīgi 318 km/h. R8 Spyder, ko var atpazīt pēc tā lieliskās un raksturīgās dzinēja skaņas, ir ne tikai jaudīgāks par tā priekšgājēju, bet arī ātrāks par to.

Jaunizstrādātā Audi Space Frame virsbūve ir veidota no dažādām savstarpēji savienotām sastāvdaļām, kas ražotas no alumīnija un strukturāli integrētas oglekļa šķiedru pastiprinātas plastmasas. Tās vērpes stingums salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli ir palielināts par 50%. Gan inteliģentā mazsvara konstrukcija, gan brīvgaitas režīms palīdz samazināt degvielas patēriņu – salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli jaunais Audi R8 Spyder V10 patērē līdz pat 10% mazāk degvielas.

Jaudu uz jaunizstrādāto quattro piedziņas sistēmu novada īpaši ātra septiņpakāpju S tronic transmisija. Elektrohidrauliskais daudzplākšņu sajūgs sadala griezes momentu mainīgās proporcijās atkarībā no braukšanas apstākļiem – ekstrēmās situācijās līdz pat 100 procenti griezes momenta var tikt novadīti vai nu tikai uz priekšējiem vai aizmugurējiem riteņiem. Savukārt daudzie Audi drive select sistēmas braukšanas režīmi ļauj mainīt R8 Spyder raksturu no mierīga lielceļu braucēja līdz pat izveicīgam līkumotājam kalnu ceļos.

Šim modelim ir arī daudzas jaunas un pārsteidzošas informācijas un izklaides sistēmas funkcijas, piemēram, iespēja attēlot mobilā tālruņa saturu tieši 12,3 collu pilnībā digitālajā Audi virtuālā mērinstrumentu paneļa ekrānā, izmantojot Audi viedtālruņu tehnoloģiju. Savukārt braukšanas dinamikas sistēmu var kontrolēt ar standarta tālvadības pogām uz R8 sporta stūres ar ādas apdari un multifunction plus funkciju, kas ļauj arī iedarbināt un izslēgt dzinēju.

Vērts pieminēt, ka Audi R8 Spyder V10 modeļa izbūvei tiek izmantots pārsvarā tikai roku darbs Audi speciāli uzbūvētajā “Audi Böllinger Höfe” ražotnē netālu no Nekarsulmas. Sākot no 15. jūlija, tas ir pieejams pasūtīšanai arī Latvijā, pie dīlera „Moller Auto Rīga” Mežciemā par bāzes cenu 180 000 eiro. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti