"Porsche Carrera GT" varenauto ar tikai 240 km noskrējienu tiek pārdots par miljonu dolāru

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 20.jūlijs 2016 15:21

Izsoļu nams "Mecum" savā piedāvājumā iekļāvis 2005.gada Porsche "Carrera GT" superauto ar minimālu noskrējienu – tikai 240 km, par vienu no retākajiem "Porsche" modeļiem prasot 1,1 miljonu dolāru.

"Porsche Carrera GT" tika ražots no 2004.gada līdz 2007.gadam. Sākotnēji bija plānots izlaist 1500 eksemplārus, taču ASV pieņemtās izmaiņas attiecībā uz gaisa drošības spilveniem ieviesa korekcijas un galarezultātā no konveijera noripoja vien 1270 eksemplāri.

"Porsche Carrera GT" aprīkots ar 5, litru 10 cilindru motoru, kas attīsta 612 Zs jaudu un 590 Nm griezes momentu un strādā kombinācijā ar sešu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu. No vietas līdz simtam 1427 kg smagais sporta auto paātrinās 3,9 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 330 km/h. 2005.gadā šāda automašīna maksāja 448 000 dolāru.

"Mecum" aprakstā minēts, ka pārdošanā izliktais automobilis ir viens no mazāk lietotajiem un labāk saglabātiem šī modeļa eksemplāriem un viens no tikai 604, kas ievesti ASV.

Eksperti prognozē, ka par izsolē izlikto superauto tiks samaksāti 1,1 – 1,4 miljoni dolāru.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti