Ar 3D printeri izgatavo "Subaru" motora kopiju (+ video; foto) 1

 

Subaru EJ20 opozītmotors Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.jūlijs 2016 10:37

Izmantojot 200 dolāru vērto 3D printeri "Prusa i3", amerikāņu inženieris Ēriks Harels izgatavojis precīzu "Subaru EJ20" opozītmotora kopiju mērogā 1:35.

Motora modelītis ir pilnībā funkcionējošs un darbojas ar elektromotora piedziņu. Tas var noderēt kā lielisks uzskates līdzeklis, jo visas detaļas ir viegli demontējamas, ļaujot nodemonstrēt to izskatu, konstrukciju un darbību.

Atzīmēsim, ka Subaru divlitru motors nav pirmais Harela darbs, ko amerikāņu inženieris izprintējis ar 3D printeri – pirms tam viņš izgatavoja "Toyota 22R-E" pārnesumkārbu un motoru – agregātus, kādus „Toyota” izmantoja 80.gadu pikapam „Hilux”, apvidus auto „4Runner” un sedanam „Corona”.

3D printeris izmantots arī citās pasaules malās un citiem projektiem, piemēram, "Audi" 2015.gadā ar šīs tehnoloģijas palīdzību izgatavoja precīzu 1936.gada „Auto Union” kopiju mērogā 1:2.

 

Toyota 22R-E pārnesumkārba un motors

Auto Union kopija

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ej Nu 21.jūlijs 2016 11:48
2 0 Atbildēt

Vai kāds pēdējā bildē esošo rotaļlietu var nosaukt par Auto Union kopiju? Un pie tam vēl precīzu? Tikai un vienīgi ir zināma līdzība.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti