Cadillac parāda jaunā flagmaņa konceptu (+ foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 22.augusts 2016 7:58

Amerikāņu luksusa automobiļu ražotājs Cadillac nodemonstrējis konceptu Escala, kas iezīmē jaunā flagmaņa aprises un parāda tuvākās nākotnes dizaina virzienu.

Cadillac Escala ir 5347 mm garš, 1948 mm plats un 1455 mm augsts sedans ar 3228 mm riteņu garenbāzi. Tas nozīmē, ka pašreizējo Cadillac flagmani CT6 Escala pārspēj garumā un platumā attiecīgi par 163 mm un 69 mm. Augstumā koncepts zaudē 17 mm, toties riteņu garenbāze ir par 119 mm garāka. 

Prototipa pamatā ir modernizēta platforma no jau pieminētā CT6, bet motortelpā iebūvēts 4,2 litru V8 turbo motors. Dzinēja jauda netiek atklāta, zināms vien, ka tam ir automātiskā cilindru atslēgšanas funkcija, kas palīdzēs uzlabot degvielas ekonomiju.

Prototipam ir 22 collu riteņu diski,  radiatora režģis trīsdimensiju formā un lukturi ar organisko gaismas diožu tehnoloģiju. Salona apdare ir roku darbs, kam izmantoti materiāli no pašreiz aktuālā modes dizaina. Izceļas arī izliektie OLED elementu multimediju sistēmas displeji un ciparu mērinstrumentu bloks, kas apvienots ar priekšējā panelī iebūvētu ekrānu. Multimediju sistēma pieejama arī aizmugures pasažieriem un ir vadāma, tostarp ar balss vai žestu palīdzību.

Agrāk tika ziņots, ka Cadillac atsakās no idejas par pagarināto modeli CT8, kas varētu konkurēt ar Mercedes-Benz S-Class, BMW 7-Series un Audi A8. Tā vietā amerikāņu ražotājs vēlas koncentrēt spēkus visādceļu auto modeļu konstruēšanai. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti