Autodaļu trūkuma dēļ VW aptur "Golf" ražošanu

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 22.augusts 2016 8:08

Vācijas autobūves uzņēmums "Volkswagen" (VW) apturēs tā populārā automašīnu modeļa "Golf" ražošanu savā galvenajā rūpnīcā Vācijā, jo piegādātājs nav nodrošinājis nepieciešamās daļas, sestdien paziņoja kompānija.

Tomēr kompānija, kas iesaistīta tiesvedībā ar autodaļu piegādātājiem, uzsvēra, ka ražošanas apturēšana neietekmēs gada izlaides mērķi.

"Golf" ražošana VW lielākajā rūpnīcā Volfsburgā tiks apturēta "no pirmdienas uz visu nākamo nedēļu", informēja kompānijā

Pērn Volfsburgas rūpnīcā tika saražoti 815 tūkstoši automašīnu, tostarp nepilni 500 tūkstoši "Golf" un mikroautobusa "Golf Sportsvan" spēkratu.

12.augustā VW panāca tiesas rīkojumu, ka piegādātājiem "ES Automobilguss" un "Cartrim" ir jāizpilda līgums, bet pagaidām tas nav izdarīts. "Cartrim" piegādā audumu un ādu automašīnu saloniem, bet "ES Automobilguss" specializējas pārnesuma kārbas detaļās. Abi autodaļu piegādes pārtrauca augusta sākumā.

Kompānijas ir pārsūdzējušas lēmumu, tādēļ pagaidām VW trūkst nepieciešamo detaļu. Tās apsūdz VW par vairāku līgumu laušanu bez iepriekšēja brīdinājuma vai kompensācijas, tādēļ tām neesot citas iespējas, kā tikai apturēt piegādes, lai aizsargātu savus darbiniekus.

Plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka VW meklē vairākus miljardus eiro vērtu koncesiju no visiem saviem piegādātājiem.

"Volkswagen" pērn septembrī atzina, ka 11 miljoni tā automašīnu dīzeļa dzinēju ir aprīkoti ar speciālu programmatūru, kas ļauj veikt manipulācijas gāzu izmešu pārbaudēs. Tā rezultātā kompānijas akcijas cena saruka par 40% un divu dienu laikā tirgus vērtība samazinājās par 25 miljardiem eiro.

Pagājušajā mēnesī tiesa ASV Kalifornijas štatā apstiprināja VW 14,7 miljardu ASV dolāru (13 miljardu eiro) vērtu mierizlīgumu. Arī Vācijā izskanējuši aicinājumi panākt, ka kompānija kompensē zaudējumus apkrāptajiem automašīnu īpašniekiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjautots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 3

km.hiAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 1

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti