Maskavas autoizstāde uzstāda pēdējo gadu antirekordu (+ video) 1

 

VW Passat kopija no Ķīnas - Dongfeng A9 Foto: ekrānšāviņš

iAuto | 5.septembris 2016 10:18

Augusta beigās notikušo Maskavas autoizstādi ignorējuši gandrīz visi lielākie autoražotāji, līdz ar to šī gada pasākums uzstādījis antirekordus visos rādītājos.

Šī gada autoizstādei savu ekspozīciju pieteikuši 10 autoražotāji. Pazīstamākais no tiem bija “Daimler” ar “Mercedes-Benz” un “Smart”, kā arī korejiešu “Hyundai”. Pārējos pārstāv “AvtoVAZ”, “Changan”, DFM (“Dongfeng Motors”), FAW, “Geely”, IKCO (“Iran Khodro”), “LARTE Design”, “ UAZ” (“Ravon”) un “Обухов” (“Volvo Cars” oficiālais dīleris).

Krievijas galvenais televīzijas kanāls “Channel One” ir neizpratnē: „Kur palicis "BMW", "Audi", "Range Rover” un citi luksusa zīmoli? – ar tirgus kritumu neierašanos izskaidrot nevarēs, jo  šo marku automobiļi Krievijā ir bijuši pieprasīti pat visdziļākās krīzes apstākļos. Kurš ticēs tam, ka nav bijis ko parādīt? Vietu, kur agrāk stāvēja vācieši, francūži un briti tagad aizpilda korejieši un ķīnieši – veselas četras markas uzreiz” – ne bez ironijas turpina „Channel One” korespondents.   

Ķīnas kompāniju piedāvājumā pārsvarā modeļi, kas atgādina pazīstamu zīmolu kopijas (skat.attēlu). Viens no pazīstamākajiem Krievijas auto ekspertiem - Igors Moržaretto domā, ka ķīnieši „ir sagaidījuši savu zvaigžņu stundu” un traucas uz Krieviju „pa galvu, pa kaklu.” Diemžēl šo ķīniešu un korejiešu kopā ar visiem citiem un dažos eksemplāros pārstāvētajiem sporta un retro automobiļiem knapi pietiek, lai aizpildītu divas „Krokus Expo” izstāžu zāles.

Kur palicis “Volkswagen” un “Škoda”, kur “Toyota”, “Citroen” un “Renault”? Arī no abiem korejiešiem, “Kia” un “Hyundai”, pārstāvēts tikai viens. Arī Moržaretto žēlojas, ka šī gada izstāde pēc apmēriem ir sešas reizes, bet pēc dalībnieku skaita – vismaz četras reizes mazāka nekā 2014. un 2012.gada izstādes.

Skaļu jaunumu patiešām maz – var izcelt 850 Zs jaudīgo V12 motoru, ko “Automobiļu un automotoru pētniecības centra НАМИ” speciālisti izgatavojuši Krievijas prezidenta auto projektam “Kortež”, kā arī bezpilota maršruta taksometru, kas tapis vien pusgada laikā.

Nepieviļ vienīgi “AvtoVAZ”, kas ieradies ar vairākiem eksponātiem un galveno Maskavas autoizstādes pirmizrādi – konceptu “XCODE”. Tajā pašā laikā noskaidrojies, ka nākamajos gados no Krievijas lielākā autoražotāja daudz pārsteigumu nebūs – līdz 2025.gadam plānoti vien astoņi jauni modeļi, no kuriem nākamajos trīs gados sagaidīsim trīs.   

bezpilota taksometra prototips

Lada XCODE

V12 motors Krievijas prezidenta limuzīnam

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Janozaurs 5.septembris 2016 21:37
1 0 Atbildēt

Ķīnas lētajam darbaspēkam - krieviem, ķīniešu auto. Viss loģiski.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti