"Audi" prezentē jaunās paaudzes "A5" un "S5" hečbeka versijas (+ foto)

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 7.septembris 2016 12:02

Jūnija sākumā Vācijas autobūves kompānija "Audi" iepazīstināja ar "A5" kupejas modeli, bet tagad saimei pievienojas piecdurvju hečbeks "A5 Sportback".

Jaunā "A5 Sportback" pamatā ir MLB Evo platforma. Hečbeks ir 4733 mm garš, 1843 mm plats un 1386 mm augsts. Riteņu bāzes garums – 2824 mm.

Salīdzinājumā ar iepriekšējās paaudzes modeli jaunais ir par 21 mm garāks, 11 mm šaurāks un 5 mm zemāks. Toties riteņu garenbāze pieaugusi par14 mm, bet automobiļa pašmasa samazinājusies par 85 kg un tagad ir 1470 kg.

"A5 Sportback" motoru klāstā ir divlitru četru cilindru benzīna motori ar 190 un 252 Zs jaudu, kā arī dīzeļa agregāts ar 190 Zs. Pieejama arī g-tron versija, kas par degvielu izmanto sintētisko metānu, kā arī E-gas dabasgāzes versija.

Spēcīgākos sešcilindru motorus pārstāv divi dīzeļi ar 218 un 286 zs, kā arī 354 Zs jaudīgs benzīnnieks "S5 Sportback" modelim. Transmisiju sarakstā – sešpakāpju manuālā pārnesumkārba, septiņu pakāpju robotizētā transmisija ar diviem sajūgiem un astoņu pakāpju “automāts”.  

Hečbeka aprīkojumā iekļauti LED matricu galvenie lukturi, "Virtual Cockpit" ciparu mērinstrumentu panelis ar 12,3 collu ekrānu, MMI multimediju sistēma ar 8,3 collu ekrānu un "Apple Car Play" un "Android Auto" atbalstu, elektriski verams bagāžnieka vāks. Pircējam būs pieejamas arī tādas tehnoloģijas kā joslas uzturēšanas palīgsistēma, aklās zonas asistents, ceļazīmju atpazīšanas sistēma un funkcija, kas ļauj uzlādēt viedtālruni.

"Audi A5" un "S5 Sportback" pirmizrāde notiks Parīzes autoizstādē (no 1.10), bet pārdošanā Eiropas tirgū tas nonāks 2017.gada sākumā. 

Cenas: vismaz 37 800 eiro par "A5 Sportback", vismaz 62 500 eiro par "S5 Sportback".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 11

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti