Kopš 2010.gada Renault-Nissan alianse pārdevusi 350 000 elektromobiļu - rekords šajā segmentā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

15.septembris 2016 8:06

Renault-Nissan alianse, kas ir pasaulē vadošais nulles emisijas transportlīdzekļu ražotājs, kopš 2010. decembra, kad pārdošanā parādījās Nissan LEAF, ir pārdevis jau 350 000 elektrisko automobiļu.

Alianse piedzīvoja vēsturisku brīdi šā gada augustā, kad sasniedza šīs nozares rekordu, pārdodot 100 000 elektrisko automobiļu viena gada laikā.

Šobrīd no visiem elektriskajiem automobiļiem, kas tiek pārdoti pasaulē, puse nāk no Renault-Nissan rūpnīcām. Nissan LEAF joprojām saglabā līderpozīcijas kā visu laiku visvairāk pārdotais elektriskais transportlīdzeklis – pasaulē pārdotas jau vairāk nekā 230 000 šī modeļa vienības. Savukārt Renault ir atzīts par labāko elektrisko automobiļu ražotāju Eiropā.

"Šis vēsturiskais notikums apliecina mūsu klientu uzticēšanos Renault un Nissan elektrisko automobiļu priekšrocībām,” atzina alianses vadītājs Karloss Goss (Ghosn). “Mūsu stratēģija ieguldīt spēkus ar mērķi atbrīvot pasauli no izmešiem, piedāvājot tirgū pilnu klāstu elektrisko automobiļu, kuri pircējiem būtu pa kabatai, padara Renault-Nissan aliansi par neapstrīdamu līderi elektrisko transportlīdzekļu tehnoloģiju jomā.”

Nissan un Renault vēsturiskais sasniegums

Renault-Nissan alianse ir vienīgais pasaules līmeņa autoražotājs ar plašu nulles emisijas automobiļu klāstu privātām un biznesa vajadzībām. Turklāt kopš 2014. gada Nissan piedāvā ne tikai populāro LEAF, bet arī vieglo komercauto e-NV200, kas šobrīd ir nopērkams Eiropā un Japānā. Savukārt Renault elektrisko auto klāstā ZOE piebiedrojies arī furgons Kangoo Z.E, sedans SM3 Z.E. un divvietīgs pilsētas auto Twizy.

Līdz šim Nissan izdevies pārdot vairāk nekā 250 000 elektrisko automobiļu 48 pasaules valstīs. Ar Nissan LEAF ir nobraukti jau vairāk nekā 2,7 miljardi kilometru, kas saskaņā ar aprēķiniem atmosfēru ir pasargājis no 455 249 190 tonnām CO2 izmešu.1 90 procentu LEAF modeļu ir pārdoti ASV, Japānā un Eiropā. Pirmajā vietā ir izvirzījušās ASV ar 97 000 pārdoto vienību, kam seko Japāna (68 000) un Eiropa (61 000).

 Renault ir sasniedzis vēsturisku pavērsiena punktu, pārdodot 100 000 elektrisko automobiļu vienības, kopš 2011. gada oktobrī pārdošanā parādījās pirmais Renault elektriskais Kangoo Z.E.. Šo sasniegumu ar svinībām atzīmēja Norvēģijā, kurp klientam tika nogādāts simttūkstošais elektriskais auto – Renault ZOE. ZOE ir pārdotākais elektriskais automobilis Eiropā, turklāt pārdošanas apjomi šā gada pirmajos sešos mēnešos ir pieauguši par 32 procentiem. Renault ir labākais elektrisko automobiļu ražotājs Eiropā – katrs ceturtais elektriskais auto, ko sastopam uz ceļa, nāk no Renault rūpnīcas.

 Veiktspējas palielināšanās un tehnoloģiskās inovācijas

Alianse turpina strādāt pie savu elektrisko automobiļu uzlabojumiem, lai arvien palielinātu brauktspējas attālumu ar vienu uzlādi, un piedāvā jaunus tehniskos risinājumus, pārsniedzot nulles emisijas transportlīdzekļu iespēju robežas, lai apmierinātu klientu vēlmes un vajadzības.  

2015. gadā Nissan Eiropā, ASV un Japānā laida klajā uzlaboto LEAF ar brauktspējas attālumu līdz 250 kilometriem. 2 Savukārt Renault pērn panāca ZOE brauktspējas attāluma uzlabojumu par 30 kilometriem un paātrināja uzlādes laiku. Turklāt Renault inženieri uzlabojuši arī motora efektivitāti, optimizējot elektroniskās pārvaldīšanas sistēmu.

Alianse turpina meklēt arvien jaunus tehnoloģiskos risinājumus, apvienojot pieredzi elektrisko automobiļu ražošanā ar citu modernu tehnoloģiju pētījumiem un izstrādi. Janvārī alianse paziņoja par plāniem līdz 2020. gadam laist klajā vairāk nekā 10 spēkratu ar autonomās braukšanas tehnoloģiju. Ar šīm tehnoloģijām paredzēts aprīkot ikdienas plašpatēriņa automašīnas par pieejamām cenām, apliecinot alianses apņemšanos ceļā uz diviem mērķiem – satiksme bez kaitīgiem izmešiem un bez satiksmes negadījumiem.  

 
Visi komentāri
 
Abavnieks 15.septembris 2016 12:49
0 0 Atbildēt

Citāts: Ar Nissan LEAF ir nobraukti jau vairāk nekā 2,7 miljardi kilometru, kas saskaņā ar aprēķiniem atmosfēru ir pasargājis no 455 249 190 tonnām CO2 izmešu.1

Sanāk, ka uz katru nobrauktu kilometru ne-elektriskais auto izmešos rada 160 kg CO2 gāzes! Nez kā no 0,05 līdz 0,1 litram degvielas rodas šāds izmešu daudzums?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 54

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti