Renault-Nissan alianse un Microsoft sadarbosies, veidojot viedo automobiļu nākotni

 

Foto: Publicitātes attēls

Nissan Newsroom Latvia | 27.septembris 2016 13:47

Uzņēmumi ir parakstījuši globālu daudzgadu līgumu par darbu pie nākošās paaudzes automobiļu savienojamības tehnoloģijām un automobiļu vadīšanas pieredzes uzlabošanas.

Renault-Nissan alianse un Microsoft Corp. ir parakstījuši globālu daudzgadu līgumu par sadarbību nākošās paaudzes tehnoloģiju jomā, lai veicinātu automobiļu savienojamības pieredzes attīstību visā pasaulē.

Uzņēmumi sadarbosies, lai attīstītu nākošās paaudzes savienojamības pakalpojumus automobiļiem ar Microsoft Azure platformu, kas ir viens no Microsoft viedajiem mākoņtehnoloģiju piedāvājumiem. Šie jaunie pakalpojumi uzlabos klientu pieredzi, izmantojot uzlabotu navigāciju, paredzamu automobiļu tehniskās apkopes laiku, uz automobili koncentrētus pakalpojumus, attālinātu automobiļa funkciju kontroli, ārēju mobilo pieredzi un bezvadu atjauninājumus.

“Automobiļi kļūst aizvien savienotāki, inteliģentāki un personiskāki,” norāda Odži Redzičs (Ogi Redzic), Renault-Nissan alianses Vecākais viceprezidents, Automobiļu savienojamība un mobilitātes pakalpojumi. “Sadarbība ar Microsoft ļauj mums paātrināt savienojamības galveno tehnoloģiju izstrādi, kas ir nepieciešamas, lai ļautu piepildīties tiem scenārijiem, ko vēlas mūsu klienti, un izveidotu tādus jaunus scenārijus, par ko tie pat nav vēl iedomājušies. Mūsu mērķis ir kļūt par savienotas mobilitātes nodrošinātāju visiem, izmantojot vienotu globālu platformu.”

Renault-Nissan alianse kā pirmais par pieņemamām cenām piedāvā autonomās vadības un savienojamības funkcijas parastos plašražošanas automobiļos. Alianses mērķis ir izstrādāt savienojamības tehnoloģijas un funkcijas, lai atbalstītu vairāk nekā 10 automobiļu modeļu ar autonomās vadības tehnoloģiju laišanu tirgū līdz 2020. gadam, iekļaujot pakalpojumus autovadītājiem, lai pēc iespējas labāk izmantotu jauniegūto brīvo laiku, atrodoties šādā automobilī.

Renault-Nissan alianse turpinās izstrādāt un piedāvāt tirgū jaunus savienojamības pakalpojumus un aplikācijas, kas ļauj vieglāk saglabāt savienojamību ar darbu, izklaidi un sociālajiem tīkliem, kā arī piedāvās uz automobiļiem orientētus pakalpojumus, kas atvieglos un uzlabos savienojamību ar automobili, izmantojot uz lietošanu balstītu informāciju, attālināto piekļuvi un diagnostiku, kā arī preventīvo tehnisko apkopi.

Microsoft Azure piedāvā pārbaudītu un drošu globālu mākoņplatformu ar neierobežotu apjomu, kas ļauj Renault-Nissan aliansei sniegt pakalpojumus tā plašajam klientu lokam visā pasaulē.

Renault-Nissan alianse daļēji izvēlējās Azure pateicoties tās profesionālā līmeņa drošībai un Microsoft stingrajai apņēmībai nodrošināt atbilstību. Turklāt Azure atbalsta dažādas operētājsistēmas, programmēšanas valodas un rīkus, nodrošinot elastību un izvēles iespējas, lai veidotu kopēju platformu Renault-Nissan aliansei un sniegtu pakalpojumus abiem alianses zīmoliem.

“Lai gan automobiļu savienojamības izmantošanas pieredze šobrīd ir agrīnā stadijā, mēs uzskatām, ka tajā slēpjas liels potenciāls, lai būtiski mainītu šo nozari. Mēs uzsākām sadarbību, lai paātrinātu Renault-Nissan alianses mobilo un mākoņu stratēģiju virzību un atklātu jaunu pieredzi to lietotājiem,” norādīja Žans Filips Kurtuā (Jean-Philippe Courtois), Microsoft Globālās tirdzniecības, mārketinga un operāciju viceprezidents un prezidents. “Renault-Nissan alianse ir ļoti īpašs partneris pateicoties tā darbībai visā pasaulē un piedāvāto zīmolu klāstam, kas ļauj nodrošināt pilnīgi jaunu mobilo un digitālo pieredzi tik daudz cilvēkiem. Šī sadarbība nodrošinās pilnīgi jaunu standartu ieviešanu automobiļu savienojamības jomā.”

Pievēršanās nākošās paaudzes tehnoloģijām.

Sadarbība paātrinās savā kategorijā labākās informatīvās izklaides un uz atrašanās vietu balstītu pakalpojumu sniegšanu, kas ļaus:

Klientiem personalizēt un aizsargāt to iestatījumus. Klienti varēs pielāgot savus iestatījumus, apzinoties, ka dati ir drošībā un ka viņiem ir iespēja pārsūtīt iestatījumus no viena automobiļa uz otru vai tos nobloķēt un atspējot pārsūtīšanu. Papildinot automobili ar uz autovadītāju koncentrētu pieredzi, tā vadīšana kļūst personīga un būs iespējams izmantot tādas funkcijas kā adaptīvie maršruta ieteikumi un uzlabotā navigācija.

Nodrošināt produktivitāti. Kopā ar Microsoft Renault-Nissan alianse paplašinās automobiļu produktivitātes iespējas, pārveidojot ikdienas braucienus produktīvā pieredzē, nemanāmi integrējot digitālos risinājumus, kas pašlaik ir pieejami ikdienas dzīvē un darbā, arī automobilī.

Nodrošināt piekļuvi bezvadu atjauninājumiem. Klienti varēs bezvadu režīmā lejupielādēt atjauninājumus, piemēram, pēdējo autonomās vadības tehnoloģijas programmatūras versiju un sadursmju novēršanas aplikācijas.

Palīdzēt klientiem uzturēt saziņu. Klienti varēs viegli pārbaudīt un paziņot paredzēto ierašanās laiku vai informēt draugus par plānu maiņu. Tie arī varēs ar vienu rokas kustību, sēžot savos ērtajos automobiļu sēdekļos, automātiski veikt lielceļu maksas vai stāvvietas apmaksu.

Attālināti kontrolēt automobili. Automobiļu īpašnieki no jebkuras vietas varēs tos kontrolēt, izmantojot savus mobilos tālruņus vai klēpjdatorus. Viņi varēs nodot kontroli pār automobili tiem draugiem vai radiniekiem, kam tā ir nepieciešama, fiziski neatdodot atslēgas. Automobiļu īpašnieki izmantos mobilās aplikācijas, kas palīdzēs atrast automobili, un varēs attālināti uzsākt tā uzlādi un iepriekšēju automobiļa gaisa temperatūras vadību, un aizslēgt un atslēgt automobili.

Aizsargāt automobili. Izsekošanas programmatūra atrod nozagtu automobili un atspējo tā darbību nākošajā praktiski iespējamajā brīdī. “Geofencing” (latv. ģeoiežogošanas) tehnoloģija rada neredzamus žogus ap automobili, ļaujot nosūtīt paziņojumus tad, kad automobilis šķērso iepriekš noteiktas zonas vai maršruta robežas.

Uzlabot automobiļa izmantošanas pieredzi. Pievienojot savienojamības funkciju, klientiem būs iespēja piekļūt uzlabotiem automobiļa diagnostikas pakalpojumiem, ļaujot automobiļa ražotājam piedāvāt unikālas funkcijas. Reālo izmantošanas datu apkopošana arī sniegs atbalstu automobiļu inženieriem, ļaujot uzlabot to ražošanas kvalitāti.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti