Peugeot Parīzes auto izstādē prezentē trīs jaunus modeļus – krosoverus 3008 un 5008, kā arī sacīkšu auto 3008 DKR

 

Foto: Publicitātes attēls

Peugeot.lv | 29.septembris 2016 12:34

Peugeot Parīzes auto izstādē, kas sākas šodien, prezentē trīs jaunus modeļus – krosoverus 3008 un 5008, kā arī sacīkšu automobili 3008 DKR.

Peugeot 3600 kvadrātmetru lielais stends ir sadalīts atbilstoši tēmām un galvenā uzmanība tiek pievērsta krosoveriem. Pēc Peugeot Baltic mārketinga vadītājas Kerli Maro vārdiem, Peugeot ir nostiprinājis stabilu vietu krosoveru tirgū: "Jaunais krosoveru dizains un uz vadītāju vērstā futūristiskā i-Cockpit vide ir pacēlusi Peugeot pilnīgi jaunā līmenī. Premium klases automobiļiem raksturīgās tehnoloģijas ir kļuvušas pieejamākas kā nekad agrāk."

Jaunais Peugeot 3008 ir īstens krosovers, pateicoties savā klasē augstākajam 220 mm klīrensam, kā arī pilnveidotajai vilces kontroles sistēmai Advance Grip Control, kas darbojas piecos dažādos režīmos (parastais, sniegs, dubļi, smiltis, izslēgts ESP). 4,45 m garā virsbūve un 2,68 m garais attālums starp asīm nodrošina maksimālu ērtību un plašumu visiem pasažieriem. Jaunais Peugeot 3008 pārdošanā būs pieejams ar 2 dažādiem turbo-benzīna dzinējiem, kā arī 3 dažādiem dīzeļa dzinējiem ar jaudu 88 kW (120 zirgspēki) un 133 kW (180 zirgspēki), un ar 6-pārnesumu manuālo un automātisko pārnesumu kārbu. Oficiālā Peugeot 3008 tirdzniecība sāksies oktobrī.

Pilnībā atjaunotais Peugeot 5008 ir kļuvis par Peugeot celmlauzi septiņvietīgo krosoveru segmentā. Krosoveriem raksturīgais 230 mm augstais klīrens, kā arī optimizētie izmēri un vilces kontroles sistēma Advance Grip Control nodrošina lielisku pārgājību dažādos ceļa apstākļos. Kompaktais garums (4,64 m), kombinācijā ar klasē garāko 2,84 m attālumu starp asīm, padara jauno 5008 par ērti un baudāmi vadāmu. Jauno 5008 padara izteiksmīgāku i-Cockpit ar lielo digitālo instrumentu paneli, otrās rindas trīs atsevišķi saliekamie sēdekļi ar maināmu sēdekļa attālumu un novietojumu, kā arī trešās rindas diviem noņemamiem un saliekamiem sēdekļiem. Papildus saliekams ir arī vadītājam blakus esošais sēdeklis, kas automobilī ļauj pārvietot līdz 3,20 m garus priekšmetus. Dzinēju jauda variē no 100 līdz 180 zirgspēkiem un degvielas patēriņš sākas no 4,3 litriem uz 100 km. Šis automobilis tirdzniecībā nonāks 2017. gada sākumā.

Sacīkšu automobilis 3008 DKR startēs Dakāras rallijā, kas 2017. gada janvārī norisināsies Dienvidamerikā. Pirms janvārī notiekošā rallija Karloss Sainss (Carlos Sainz) notestēs jauno 3008 DKR Marokas rallijā (3. – 7. oktobris), sacenšoties ar otruPeugeot pilotu Kirilu Desprē (Cyril Despres), kurš vadīs 2008 DKR3008 DKR ir 3 litru dubultturbo dīzeļa dzinējs, kas spēj sasniegt 340 zirgspēkus un 800 Nm apgriezienus. Kopā Dakāras rallijā Peugeot Total komandā startēs 4 ekipāžas: Stefans Peterhansels (Stéphane Peterhansel)/Žans Pols Kotrē (Jean Paul Cottret), Karloss Sainss/Lukass Krūzs (Lucas Cruz), Kirils Desprē/Deivids Kastera (David Castera) un Sebastiens Loebs (Sébastien Loeb)/Daniels Elena (Daniel Elena).

Papildus auto izstādē tiks iepazīstināts PureTech benzīna dzinējs un BlueHDi dīzeļa dzinējs, kā arī EAT6 automātiskā pārnesumu kārba, kam savā jaudas klasē ir labākie rādītāji.

No Peugeot velosipēdiem varēs apskatīt elektrisko skrejriteni e-Kick, saliekamo elektrisko velosipēdu eF01 un elektrisko velosipēdu eU01s ar braukšanas diapazonu 75 – 95 km un maksimālo ātrumu 45 km/h. No motorolleriem visvairāk tiek pamanīti Metropolis ar diviem priekšējiem riteņiem un Django retro noskaņās.

Šeit apskatāmi arī Rioland Garros' īpašie modeļi un konceptauto 308 Hybrid R un Fractal.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilnīgi jaunais C3 Aircross sola pievilcīgas cenas (+ FOTO) 2

Citroën ir atklājis pirmos pilnīgi jaunā C3 Aircross attēlus. C3 Aircross un C3 hečbeku vieno dizaina identitāte, solījums par salona telpu un komfortu, kā arī ambīcijas satricināt tirgu ar ārkārtīgi konkurētspējīgām cenām. Abi modeļi ir balstīti uz Smart Car platformas, kas nodrošina daudzpusīgu dzinēju pieejamību un efektivitāti izmaksu ziņā. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 13

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti