Sportiskā 182 Zs Ford Fiesta ST tagad arī piecdurvju versijā

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape Motors | 30.septembris 2016 11:14

Papildus 3-durvju modelim pirmo reizi Eiropā iespējams pasūtīt Ford Fiesta ST kompaktā sporta hečbeka 5-durvju versiju.

5-durvju Fiesta ST piedāvā vairāk praktiskuma, jo tagad pasažieriem un vecākiem ar bērniem ir vieglāk piekļūt aizmugurējai sēdekļu rindai, saglabājot veiktspēju un klasē vadošo braukšanas dinamiku, kas modelim Fiesta ST tā pirmajā tirdzniecības gadā nopelnīja vairāk nekā 20 apbalvojumus visā pasaulē.

Modeļa 1,6 litru EcoBoost benzīna dzinējs nodrošina 182 ZS jaudu un 240 Nm griezes momentu, ļaujot tam uzņemt ātrumu no 0 – 100 km/h vien 6,9 sekundēs, savukārt tā degvielas patēriņš ir 6,1 l/100 km, bet CO2 izmešu daudzums – 141 g/km. Atbilstoši Ford sporta automobiļu raksturlielumiem noregulētā šasija ir aprīkota ar optimizētu piekari, stūri un bremzēm, kā arī uzlaboto griezes momenta vektorēšanas kontroli – kas, braucot līkumos, pielieto bremžu spēku uz iekšējo priekšējo riteni, lai uzlabotu saķeri ar ceļu un samazinātu nepietiekamas pagriežamības efektu, neietekmējot braukšanas ātrumu – un elektronisko trajektorijas stabilitātes kontroli ar trīs režīmiem.

„Kopš Fiesta ST laišanas tirdzniecībā 2013. gadā Ford līdz šim Eiropā ir pārdevis vairāk nekā 38 000 šī atzītā hečbeka vienību, un arvien vairāk klientu mums taujā pēc 5-durvju modeļa,” teica Roelants de Vārds (Roelant de Waard), Ford of Europe Mārketinga, pārdošanas un pakalpojumu nodaļas viceprezidents. „Jaunais 5-durvju Fiesta ST padara sportiskus Ford automobiļus pieejamus par saprātīgu cenu vēl plašākam mūsu klientu lokam.”

Ford paredz, ka 5-durvju Fiesta ST Eiropā veidos 25% no Fiesta ST modeļu pārdošanas apjoma. Ekskluzīvajā Fiesta ST virsbūves aprīkojumā ietilpst 17 collu vieglmetāla diski, unikāla reste, dinamisks priekšējo lukturu dizains un aizmugurējā izkliedētāja uzlika. Piecu pieejamo krāsu klāstā ietilpst arī Race Red un Spirit Blue. Interjerā izmantoti Recaro sēdekļi un unikāli ST logotipi.

Ford šogad jau prezentēja arī jauno 200 ZS Fiesta ST200, kas ir pieejams tikai 3-durvju versijā un ātrumu no 0 – 100 km/h spēj uzņemt 6,7 sekundēs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti