"Audi" pārtrauc elektriskā superauto "R8 e-tron" ražošanu 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 13.oktobris 2016 11:49

Kļuvis zināms, ka Vācijas autobūves kompānija "Audi" pārtraukusi superauto "R8" elektriskās modifikācijas "e-tron" ražošana. Lēmums pieņemts tikai pusotru gadu pēc modeļa starta.

Britu mediji, atsaucoties uz saviem ziņu avotiem vēsta, ka "Audi R8 e-tron" ražošana tiek pārtraukta tikai pusotru gadu pēc modeļa starta. Iemesls – aptuveni miljonu eiro vērtā elektriskā supermašīna nav pietiekoši pieprasīta.

"R8 e-tron" oficiālā pirmizrāde notika 2015.gada Ženēvas autoizstādē reizē ar "R8" benzīna modifikāciju. Divus mēnešus vēlāk Šanhajas CES elektronikas izstādē tika nodemonstrēta eksperimentālā e-tron versija ar "Piloted Driving Concept" autonomās braukšanas sistēmu.

"R8 e-tron" piegādes klientiem sākās 2016.gada sākumā un tiek uzskatīts, ka pusotra gada laikā "Audi" varētu būt izgatavojis aptuveni 100 (kompānija par uzbūvēto auto skaitu klusē) elektriskās supermašīnas eksemplāru.

"R8 e-tron" ir komplektēts ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda ir 462 ZS. 100 km/h "Audi" varenauto sasniedz 3,9 sekundēs, bet ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem var nobraukt 450 km.

 

 

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Abavnieks 13.oktobris 2016 13:08
7 0 Atbildēt

Nav jau daudz superbagāto supermuļķu, kuri pirks elektroauto 5x dārgāk kā benzīnnieka versiju! Tiem, kas var atļauties nopirkt R8, nospļauties par kaut kādu tur ekoloģiju un zaļo domāšanu!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti