Elektriskā "Chevrolet Corvette" maksās 750 000 dolāru (+ video) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 17.oktobris 2016 7:10

Amerikāņu kompānija "Genovation Cars" uzsākusi pasūtījumu pieņemšanu uz "Chevrolet Corvette" bāzes izgatavotā elektriskā varenauto "Genovation Extreme Electric" ("GXE") iegādei. Cena gan ir visai iespaidīga - vismaz 750 000 ASV dolāru.

Elektriskās supermašinas spēka avots sastāv no diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda ir 660 Zs (813 Nm), savukārt akumulatoros noglabāto enerģijas krājumu pietiks aptuveni 210 km.

Divvietīgās kupejas izstrādātāji apgalvo, ka viņiem izdevies panākt ideālu izsvarojumu – 50:50, un viņu ražojums būs apveltīts ar izcilām dinamiskajām īpašībām. Lai arī tehniskie raksturlielumi netiek atklāti, šādam apgalvojumam ir pamats ticēt. Apliecinājums tam ir ātruma rekords elektriskajām ielas automašīnām, ko "Genovation Cars" uzstādīja šā gada jūlijā ar 600 Zs jaudīgo, uz "Corvette Z06" bāzes radīto superauto, sasniedzot 330,8 km/h.

Kopumā plānots uzbūvēt 75 "GXE" eksemplārus. Ražošanu kompānija nolēmusi sākt 2019.gadā. Pasūtījumu var noformēt jau tagad, vien jāņem vērā, ka elektriskās supermašīnas tīkotājam nāksies veikt priekšapmaksu 250 000 dolāru vērtībā.   

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
experc 17.oktobris 2016 21:06
2 3 Atbildēt

....bet eiropā tikai turpina ražot mazos sūdus. Iekšdedzes dzinēju auto it kā mazi sūdi tāpēc, ka jārūpējas par autokompānij... , atvainojiet, "vidi", bet par ko rūpējas mazie elektroauto?

Kaut ātrāk bankrotētu tie sūdu taisītāji...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti