Vācija aicina "Tesla" pārtraukt reklāmās izmantot "maldinošo" autopilota terminu

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 19.oktobris 2016 10:18

Vācija vēlas, lai ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pārtrauc reklamēt "autopilota" funkciju savos automobiļos, jo tā klientiem rada maldīgus priekšstatus.

Vācijas Federālā motorizēto transportlīdzekļu aģentūra KBA uzņēmumam nosūtījusi vēstuli, kurā teikts: "Lai novērstu klientu pārpratumus un maldīgus priekšstatus, mēs lūdzam, lai maldinošais termins "autopilots" vairs netiktu izmantots šīs sistēmas reklāmās."

Vācija šobrīd veic izmeklēšanas saistībā ar "Tesla" ražoto automašīnu autopilota sistēmu, kas ir pieejama "Model S" automobiļos kopš 2015.gada oktobra.

Kritika attiecībā uz šo sistēmu radusies pēc divām fatālām autoavārijām, no kurām viena notikusi janvārī Ķīnā un otra - ASV Floridas štatā maijā.

Savukārt septembrī "Tesla" automašīna uz lielceļa Vācijas ziemeļos ietriecās tūristu autobusā, viegli ievienojot autovadītāju, kurš norādīja, ka bija aktivizējis automobiļa autopilota sistēmu.

Tajā laikā "Tesla" vēstīja, ka autovadītājs apstiprinājis, ka autopilots "darbojās pienācīgi un nav saistīts ar šo negadījumu".

Pagājušajā nedēļā "Tesla" preses pārstāvis ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka "mēs vienmēr esam saviem klientiem skaidri norādījuši, ka autopilots ir autovadītāja atbalsta sistēma, kas paredz autovadītājam pastāvīgi būt uzmanīgam".

Autopilota funkcija ļauj automašīnām automātiski mainīt joslas un reaģēt uz satiksmi, taču tā nav pilnībā autonomavadīšanas tehnoloģija.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti