Pasaules līderis jeb, kā Ford Transit kļuva par visvairāk pārdoto kravas minivenu visā pasaulē

 

Foto: Publicitātes attēls

Ford | 20.oktobris 2016 11:47

Autoparku īpašnieki un pārvadātāji visā pasaulē arvien biežāk darba vajadzībām izvēlas Ford minivenus, padarot Ford Transit par visvairāk pārdoto kravas minivenu pasaulē.


Autoparku īpašnieki un pārvadātāji visā pasaulē arvien biežāk darba vajadzībām izvēlas Ford minivenus, padarot Ford Transit par visvairāk pārdoto kravas minivenu pasaulē.

2015. gadā Ford Transit bija visvairāk pārdotais kravas minivens pasaulē*, saskaņā ar kompānijas IHS Markit globālajiem jaunu transportlīdzekļu reģistrācijas datiem 2015. gadā tika piereģistrēti gandrīz 400 000 šī modeļa minivenu.

„Mūsu mērķis ir nostiprināt nepārprotamo globālo līderpozīciju kravas automobiļu, minivenu un komerctransportlīdzekļu segmentā,” stāsta Rādžs Naiers (Raj Nair), Ford Globālās produktu izstrādes nodaļas viceprezidents un vadošais tehniskais inženieris. „Kamēr citi ražotāji piedāvā minivenus tikai atsevišķos reģionos, Ford ir “atkodis” globāli izmantojamu automobiļuuzbūvi, kas ir pielāgojama atbilstoši reģionālām vajadzībām.”

Modelim Transit Eiropā ir vairāk nekā 50 gadus ilga vēsture. Saskaņā ar IHS Markit reģistrāciju datiem Lielbritānijā tas savā segmentā ir bijis visvairāk pārdotais minivens kopš 1984. gada. Pēdējo 25 mēnešu laikā Ford komercautomobiļu tirgus daļa Eiropā ir pieaugusi no 10,8 procentiem līdz 12,9 procentiem.

Patiecoties arvien pieaugošajam pieprasījumam pēc pilnīgi jaunā un paplašinātā Transit klāsta modeļiem, tai skaitā Transit, Transit Custom, Transit Connect un Transit Courier, Ford pirmo reizi 18 gadu laikā kļuvis par visvairāk pārdoto komercautomobiļu zīmolu Eiropā, liecina IHS Markit komercautomobiļu reģistrācijas dati.

Transit Custom pārdošanas apjoms Eiropā 2016. gada pirmajos trīs ceturkšņos ir pieaudzis par 23 procentiem, tas ir līdz 89 800 vienībām, bet Transit pārdošanas apjoms šajā periodā ir pieaudzis par 17 procentiem, kas ir līdz 64 800 vienībām.**

„2016. gada pirmajos trīs ceturkšņos Ford pārdeva vairāk nekā 247 000 komercautomobiļu, kas ir par 18,6 procentiem vairāk nekā šajā periodā pērn, un Transit modeļi ir šo panākumu atslēga,” teica Hanss Šepss (Hans Schep), Ford of Europe Komercautomobiļu nodaļas ģenerāldirektors. „Transit un Transit Custom, kas ir aprīkoti ar jaudīgajiem jaunās paaudzes Ford EcoBlue dīzeļdzinējiem, tagad piedāvā vēl lielāku kravnesību, kā arī uzlabotu degvielas efektivitāti, kas ļauj samazināt ekspluatācijas izmaksas.”

Transit panākumi ļāvuši uzņēmuma Ford komerciālajiem kravas miniveniem kļūt par visvairāk pārdoto transportlīdzekli arī ASV, līdz septembrim tā tirgus daļa lielizmēra komerciālo minivenu segmentā veidoja 40 procentus, pieaugums no 36 procentiem 2015. gadā. Saskaņā ar uzņēmuma Ford datiem lielais pieprasījums pēc Transit modeļiem šo gadu padarīs par tā veiksmīgāko minivenu pārdošanas gadu ASV kopš 1978. gada. Kā liecina nozares tirdzniecības dati, Transit pārdošanas apjoma ziņā šobrīd pārspēj pat Amerikas visvairāk pārdoto minivenu.

Tiek sagaidīts, ka 1.-3. klases minivenu pārdošanas apjoms ASV un Meksikā turpinās pieaugt, norāda kravas automobiļu nozares asociācija NTEA, kas prognozē, ka 2016. gadā pārdošanas apjomi nozarē pieaugs par 10 procentiem salīdzinājumā ar 2015. gadu.

Transit ir visvairāk pārdotais modelis mikroautobusu un minivenu segmentā Ķīnā, kur saskaņā ar Ķīnas uzņēmuma Insurance Information Technology Company prognozēm tas varētu kļūt par 2016. gada visvairāk pārdoto modeli.

Ford komerciālo kravas minivenu līderpozīcijai ir dziļas saknes
Ford komerciālo kravas minivenu vēsture aizsākās, kad 1965. gada 9. augustā montāžas līniju Lenglijā, Anglijā, pameta pirmais Transit automobilis. Transit Eiropā kļuva ļoti populārs, un nesen tas atzīmēja savu piecdesmito gadadienu.

1995. gada augustā Ford izveidoja partnerattiecības ar Ķīnas uzņēmumu Jiangling Motors Corporation, un šīs sadarbības rezultātā 1997. gada decembrī Ķīnā tika uzbūvēts pirmais Ford Transit, tādējādi Ford papildināja savu Transit modeļu klāstu. Septembrī tur tika uzsākta jaunā Transit Kombi ražošana.

Modeļu klāstam paplašinoties no viena modeļa, vairāk kā pirms pus gadsimta, līdz veselai komerciālo kravas automobiļu saimei, kopumā ir uzbūvēti jau vairāk nekā 8 miljoni Transit un Transit Custom automobiļu. Novietojot visus 50 gadu laikā saražotos Transit minivenus vienu aiz otra, tie izveidotu apli apkārt zemeslodei. Saskaņā ar Ford tirdzniecības un ražošanas datiem jauns Transit automobilis tiek nopirkts vidēji ik pēc 180 sekundēm.

Transit automobiļos debiju piedzīvo Ford EcoBlue dīzeļdzinējs
Šogad Ford iepazīstināja ar jaunajiem Transit un Transit Custom, kurus darbina modernie Ford EcoBlue dīzeļdegvielas dzinēji. Tie ļauj ievērojami samazināt ekspluatācijas izmaksas un uzlabo veiktspēju, kā arī par 13 procentiem samazina degvielas patēriņu un par 20 procentiem palielina griezes momentu pie maza dzinēja apgriezienu skaita.

Abiem modeļiem pieejamas jaunas, modernas autovadītāja palīgsistēmas:
• Avārijas bremzēšanas palīgsistēma Pre-Collision Assist, tā ir pirmā sistēma segmentā, kas aprīkota ar gājēju uztveršanas tehnoloģiju. Tā spēj samazināt atsevišķu frontālo automobiļa un gājēja sadursmju nopietnību vai palīdz autovadītājam izvairīties no šādām sadursmēm pavisam
• Uzlabota elektroniskā trajektorijas stabilizācijas kontrole, kas piedāvā vēl vairāk funkciju, lai uzlabotu automobiļa stabilitāti ekstrēmās braukšanas situācijās, tai skaitā sānu vēja kompensēšanas sistēmu. Tā ir jauna sistēma, kas pielieto bremžu spēku vienā automobiļa pusē, lai samazinātu pēkšņas sānu vēja brāzmas radīto ietekmi uz automobiļa braukšanas virzienu.

Modeļiem Transit un Transit Custom pieejama jauna sešpakāpju automātiskā transmisija, bet modelim Transit – uzlabota visu riteņu piedziņas sistēma un modernā SYNC 3 savienojamības sistēma.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti