Igaunijas valdība atbalsta bargākus sodus dzērājšoferiem 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 4.novembris 2016 13:49

Igaunijas valdība apstiprinājusi Sodu kodeksa grozījumus, kas paredz bargākus sodus par vairākkārtēju transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

"Ik dienu uz Igaunijas ceļiem ir 1000-3000 autovadītāju, kuru alkohola reibums pārsniedz krimināli sodāmo līmeni, un vēl tikpat daudz autovadītāju, kuru reibuma līmenis ir krimināli nesodāmās normas robežās, proti, nepārsniedz 1,5 promiles. Iedzīvotāju aptaujas rezultāti liecina, ka gandrīz desmitā daļa pilngadīgo valsts iedzīvotāju vismaz reizi gadā pie automašīnas stūres sēžas reibumā. Policija katru dienu pieķer 10-30 dzērājšoferus. Tas nozīmē, ka pa mūsu ceļiem pārvietojas tūkstošiem autovadītāju, kas nesodīti pārkāpj likumu," prezentējot likuma grozījumus sacīja Igaunijas tieslietu ministrs Urmass Reinsalu.

Jaunie grozījumi ļaus noteikt stingrākus sodus autovadītājam, kas izraisījis personai ievainojumus vai nāvi nolaidības dēļ, vadot transportlīdzekli alkohola reibumā, kas pārsniedz krimināli sodāmo līmeni. Tāpat bargāki sodi paredzēti par atkārtotu automašīnas vadīšanu, kad alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, nosakot, ka par šādu gadījumu nevar piespriest nosacītu cietumsodu. Turklāt tādiem autovadītājiem obligāti tiks atņemta autovadītāja apliecība.

Grozījumi spēkā stāsies no nākamā gada 1.februāra.

Bez sodu palielināšanas Igaunijā arī tiek gatavoti pasākumi, kas būtu pieejami katram autovadītājam, kas sēžas pie stūres reibumā, ar mērķi novērst atkārtotu pārkāpumu. Tādi pasākumi paredz atbalstu autovadītājiem, lai samazinātu alkohola patēriņu un atbrīvotos no atkarības.

Pērn Igaunijā 14 cilvēki jeb piektā daļa no ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušajiem dzīvību zaudēja reibumā esošu autovadītāju izraisītās avārijās.

Igaunijā alkohola koncentrācija asinīs autovadītājiem nedrīkst pārsniegt 0,2 promiles, bet kriminālatbildība tiek piemērota, ja tā pārsniedz 1,5 promiles.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ulass 4.novembris 2016 21:03
3 0 Atbildēt

Cik tad ir tie sodi???

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti