"Porsche" piesaka "Panamera" pagarināto "Executive" modeli (+ foto) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Baltijas sporta auto | 11.novembris 2016 6:13

Porsche turpina paplašināt jaunās Panamera modeļu klāstu: Losandželosas autoizstādē sporta automašīnu ražotājs prezentēs luksusa klases sedanu ar jaunu 243 kW (330 ZS) V6 benzīna turbomotoru, kā arī pagarināto Executive modeli kā jaunu virsbūves versiju.

Jaunais V6 turbomotors ir ļoti efektīvs un atsaucīgs bāzes līmeņa motors, kas papildina jau tā iespaidīgo motoru klāstu. Tā jauda salīdzinājumā ar Panamera iepriekšējās paaudzes attiecīgo motoru ir par 20 ZS lielāka. Tajā pašā laikā Porsche ir izdevies samazināt pilnībā pārstrādātā sešu cilindru benzīna motora degvielas patēriņu par 1,0 l/100 km. Jaunais 330 ZS motors ir pieejams ar aizmugurējo riteņu piedziņu modelī Panamera un ar pilnpiedziņu modelī Panamera 4, kā arī garu riteņu garenbāzi modelī Panamera 4 Executive.

Panamera un Panamera 4 ar 330 ZS jaudu maina bāzes līmeņa modeļu standartus, savukārt lielā Porsche Executive modeļi, kuru garenbāze ir par 150 milimetriem garāka, paplašina virsbūves versiju un aprīkojuma klāstu modeļu sērijas augšgalā. Privāto šoferu veiktiem pārvadājumiem pielāgotais Porsche sedans ir pieejams ar pilnpiedziņu versijās Panamera 4 Executive (243 kW / 330 ZS), Panamera 4 E-Hybrid Executive (340 kW / 462 ZS), Panamera 4S Executive (324 kW / 440 ZS) un Panamera Turbo Executive (404 kW / 550 ZS).

 Jauno Porsche Panamera Executive versiju aprīkojums ir vēl ekskluzīvāks. Standartaprīkojumam ir pievienots liels panorāmas jumts, apsildāmi, dažādos virzienos elektriski regulējami komforta sēdekļi priekšā un aizmugurē un adaptīvā pneimatiskā piekare ar elektroniski vadāmu amortizatoru sistēmu (Porsche aktīvā piekares vadības sistēma / PASM). Nolaižamais saules aizsargs aiz aizmugurējiem galvas balstiem arī ir iekļauts standartaprīkojumā. Savukārt Panamera 4S Executive un Panamera Turbo Executive standarta komplektācija ir vēl plašāka: cita starpā, abiem modeļiem ir aizmugurējā stūrējamā ass un viegli aizveramas durvis. Panamera Turbo Executive, kā jaudīgākajam modelim pienākas, ir aprīkots ar tādām standarta funkcijām kā 4 zonu klimata kontroli, LED priekšējiem lukturiem ar Porsche dinamiskā apgaismojuma sistēmu (PDLS) un apkārtējo apgaismojumu.

 Visu Porsche Panamera Executive modeļu papildaprīkojumā ir pieejama jauna liela izmēra aizmugurējā viduskonsole, ko iespējams aprīkot arī ar diviem iebūvētiem nolokāmiem galdiņiem un induktīvās antenas savienojumu vēl vienam viedtālrunim. Tā pieejamība ir atkarīga no tirgus. Tāpat kā pašreizējos Panamera modeļus, arī Executive versijas var papildināt ar Sport dizaina pakotni.

 Vēl viens noderīgs papildaprīkojuma elements, jo īpaši Executive versijām, kas Ķīnā un ASV bieži tiek izmantotas kā auto ar privātajiem šoferiem, ir jaunākās paaudzes Porsche aizmugurējā sēdekļa izklaides sistēma. Priekšējo sēdekļu atzveltnēs iebūvētie 10,1 collas displeji ir izņemami plašākām izmantošanas iespējām. Ja nepieciešams, tie ļauj pārveidot Panamera par pilnībā digitalizētu darba vietu. Kvalitatīvos displejus var izmantot arī kā planšetdatorus ārpus automašīnas.

Kas attiecas uz modeļu sēriju, pilnībā pārstrādātā otrās paaudzes Panamera tika laista klajā 2016. gada vasarā. Tirgū jau ir pieejami pilnpiedziņas modeļi Panamera 4S, Panamera 4S Diesel (310 kW/422 ZS), Panamera 4 E-Hybrid un Panamera Turbo. Pēc modeļu klāsta papildināšanas ar jaunām 330 ZS versijām un Executive modeļiem Porsche Panamera sērijā tagad ir desmit dažādi modeļi ar jaudu no 330 līdz 550 ZS.

 

 
Visi komentāri
 
Experc 11.novembris 2016 7:20
0 0 Atbildēt

Ļoti labi. Būs labs, ekonomisks ģimenes auto. Varbūt pat vinnēs gada auto kategorijā - "ģimenes auto". Pat CO2 emisija arī tikai 184 grami. Mazāk kā opel zafira ( 150 zs - 191 grami), voyager ( 262), espace ( 223), caravelle (221) un daudziem citiem pašreizējiem ģimenes auto. Tātad arī ceļa nodoklis būs lēts ( pēts jaunā aprēķina, kuru plāno pieņemt)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti