"Volkswagen Arteon" ar pusautomātisko braukšanas sistēmu

 

Foto: ekrānšāviņš

iAuto | 29.novembris 2016 10:45

Britu medijiem izdevies uzzināt vairāk par "Volkswagen" topošo flagmani "Arteon", kura pirmie skiču zīmējumi vakar nonāca internetā. "Arteon" saņems digitālo mērinstrumentu paneli un sistēmu, kas ļaus braukt pusautomātiskā režīmā.

Jaunais „kupejveida sedans” tiks ražots uz MQB platformas un "Volkswagen" modeļu piedāvājumā nostāsies pakāpi augstāk par vidējās klases "Passat", kā galveno konkurentu tirgū izvēloties "BMW" 4.sērijas "Gran Coupe".

Automašīna būs aptuveni 50 mm garāka par "Passat", bet bagāžas nodalījuma tilpums sasniegs 1700 litrus. Volkswagen sola komfortablu pārvietošanos arī aizmugures pasažieriem, kuriem būšot „pietiekami vietas gan kāju zonā, gan arī virs galvas”.

Dzinēji tiks aizgūti no "Passat", ieskaitot 280 Zs jaudīgo divlitru turbo agregātu. Motori strādās pārī ar pilnīgi jaunu septiņu pakāpju divsajūgu robotizēto pārnesumkārbu, bet dažas "Arteon" versijas, piemēram, visjaudīgāko, varēs komplektēt ar pilnpiedziņu.  

"Arteon" paredzēts digitālais mērinstrumentu panelis, trīsdimensiju diožu lukturi, jaunās paaudzes kruīzkontrole, kas kopā ar palīgsistēmām spēs paātrināt un nobremzēt automobili, kā noturēt to savā joslā, nodrošinot daļēji autonomu braukšanas režīmu. 

"Volkswagen Passat CC", par kura ideoloģisko turpinājumu kļūst jaunais modelis "Arteon", bija viens no mazāk pieprasītākajiem kompānijas modeļiem. 2015.gadā "VW" izdevās realizēt vien 4000 "Passat CC" eksemplāru, tādēļ kompānija cer, ka laižot klajā ar izteiksmīgu dizainu un praktiskām īpašībām apveltīto "Arteon" izdosies mainīt klientu attieksmi pret Volfsburgas flagmani.

Jaunais "Arteon" modelis pirmo reizi tiks atklāts sabiedrībai Ženēvas automobiļu izstādē. Šis modelis tiks laists tirgū 2017. gada vasarā.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 12

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti