Mercedes E-klases kupeja iegūst AMG versiju ar pilnpiedziņu 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 8.decembris 2016 14:53

Mercedes-Benz uzaicinājis iepazīties ar AMG E50 Coupe 4MATIC – divdurvju kupeju, kas apvieno 407 Zs turbo motoru un 4Matic pilnpiedziņu.

Reizē ar E-klases All Terrain universālu, Alpu kalnos žurnālistiem radīta iespēja izmēģināt arī jauno E-klases divdurvju kupeju, kas būs pieejama arī jaudīgājā “AMG” versijā ar pilnpiedziņu.

Jaunajā paaudzē kupeja apveltīta ar šādiem gabarītiem: garums - 4827 milimetri, platums - 1860 mm, un augstums - 1430 mm. Tādējādi jaunais modelis izrādījies par 141 mm garāks, 50 mm platāks un 25 mm augstāks nekā pēdējās paaudzes kupeja, kas veidota apvienojot C un E-klases tehniku. Jaunās kupejas riteņu bāze ir par 33 mm garāka, bet masa – par 100 kg mazāka.

Pircējiem tiks piedāvāti vairāki motoru varianti. Versijā E200 kupeja tiks komplektēta ar četru cilindru 184 ZS benzīna motoru un aizmugures vai visu riteņu piedziņu, 245 ZS jaudīgā četru cilindru benzīna versija E300 pieejamsa vienīgi aizmugures riteņu piedziņas variant, E400 apvieno 333 Zs V6 benzīna motoru un pilnpiedziņu, E220d un E350d – attiecīgi četru un sešu cilindru 194 un 258 ZS dīzeļus apvienojumā ar aizmugures vai visu riteņu piedziņu.

Pašā virsotnē atrodas jau pieminētais AMG variants AMG E50 Coupe 4MATIC ar 407 ZS spēcīgu sešu cilindru benzīna motoru un pilnpiedziņu. Mazāk jaudīgākais motors strādā pārī ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, bet visi pārējie varianti – tandēmā ar deviņu pakāpju automātisko transmisiju.

Kupejas interjers gandrīz pilnībā kopē E-klases sedana iekārtojumu – atšķiras ventilācijas un apsildes sistēmas deflektori, sēdekļi ar drošības jostu “padošanas” mehānismu priekšā sēdošajiem, kā arī Command multimediju iekārta ar skārienpalikni centrālajā konsolē grozāmās ripas vietā (papildaprīkojums).

E-klases kupeja pirmizrādi piedzīvos Detroitas autoizstādē (2017.gada janvāris) un pārdošanā nonāks pavasarī. PIrcējam jārēķinās ar vismaz 50 tūkstošiem eiro.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 11.decembris 2016 20:58
0 0 Atbildēt

Es atvainojos, kas tas par NLO titulbildē?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti