ASV noziedznieki divos mēnešos nozog 40 mašīnas "Infiniti" dīlerim 1

 

Foto: ekrānšāviņš

iAuto | 28.decembris 2016 20:35

ASV, Kalifornijas štata Toransas pilsētas "Nissan-Infiniti" dīlerim nozagtas 40 automašīnas, ko divu mēnešu laikā paveikuši vairāki noziedznieki vai to grupējumi.

Kā vēsta aizokeāna mediji, noziedznieki regulāri viesojušies pie kāda japāņu markas dīlera ik reizi aizdzenot kādu no viņa automašīnām. Tā kā tirgotāja autostāvvietā atradušies vairāki simti automobiļu, īpašnieks par zādzībām pat nenojautis un iztrūkums atklājies vien tad, kad policija, kas bija apstādinājusi, kā pārbaudē atklājies, no Torensas dīlera stāvvietas aizdzītu spēkratu, informējusi par to uzņēmuma vadību.

Dīleris veicis inventarizāciju, kas uzrādījusi 40 automobiļu iztrūkumu, savukārt policija noskaidrojusi, ka noziedznieki pie mašīnām tikuši, uzlaužot mini seifus ar auto atslēgām, kas parasti tiek uzkarināti pie spēkratu durvju rokturiem vai piespiesti ar loga stiklu un atverami ar speciālu atslēgu vai ievadot paroli. Aizdzītie automobiļi izmantoti dažādiem nolūkiem: kā vienreizējais transports citu noziegumu pastrādāšanai, kā „nomas mašīna” citiem grupējumiem līdzīgu noziegumu pastrādāšanai, kā detaļu donori vai personīgā transporta aizvietotāji.

Kopš izmeklēšanas sākuma arestēti 15 cilvēki un atgūtas 25 automašīnas. Pagaidām nav noskaidrots, vai zādzības pastrādājis viens konkrēts grupējums vai vairāki noziedznieki „paši uz savu roku”.

Dīleris ieviesis stingrāku kontroli un izdevis rīkojumu par iknedēļas inventarizāciju.

 

 
Visi komentāri
 
Conqueror 31.decembris 2016 6:13
0 0 Atbildēt

kā šitas kroplis te tika ar savu pļūtījumu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti