"Tesla" ražošanas apjoms pērn pieaudzis par 64%; ceturtajā ceturksnī nav sasniegts piegāžu mērķis

 

Foto: ekrānšāviņš

Nozare.lv | 4.janvāris 2017 12:22

ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" otrdien paziņoja, ka automobiļu ražošanas apjoms pērn pieaudzis par 64%, taču kompānija gada pēdējos trīs mēnešos nav sasniegusi iepriekš noteikto piegāžu mērķi.

"Tesla" 2016.gada ceturtajā ceturksnī saražoja 24 882 automašīnas, kopējam ražošanas apjomam pērn sasniedzot 83 922 automobiļus.

Ņemot vērā problēmas ar jauno autopilota sistēmu, "ražošanas apjoms gada beigās tika vairāk negatīvi ietekmēts, nekā mēs bijām sākotnēji paredzējuši un gandrīz 2800 automašīnas netika piegādātas," norāda uzņēmums.

Taču kompānija skaidro, ka tā sasniegusi ražošanas mērķi un 6450 automašīnas jau uzsākušas ceļu pie klientiem, un tās tiks iekļautas pirmajā ceturksnī piegādāto automobiļu kopskaitā.

Turklāt pieprasījums pēc automašīnām gada nogalē bijis jo sevišķi spēcīgs, pieprasījumam pēc "Model S" un "Model X" sasniedzot rekordlielu apjomu un pieaugot par 52% salīdzinājumā ar 2015.gada ceturto ceturksni.

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti