Igaunijas jauno automašīnu tirgus pērn audzis par 10,2% 2

 

Nissan Navara Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.janvāris 2017 9:23

Igaunijā pērn pārdotas 22 429 jaunas vieglās pasažieru automašīnas, kas ir par 10,2% jeb 2082 spēkratiem vairāk nekā 2015.gadā un ir visu laiku labākais sniegums, izņemot 2006.-2008.gadu, liecina Igaunijas autotirgotāju un servisa kompāniju asociācijas AMTEL apkopotie dati.

Decembrī vien Igaunijā pārdotas 1304 jaunas vieglās automašīnas, kas bija par 2,8% vairāk nekā šajā mēnesī 2015.gadā, bet mazāk nekā novembrī. Ierasts gada pēdējā mēnesī automašīnu tirdzniecība ir kūtrāka.

Visvairāk Igaunijā tiek pārdotas mazās vidējās klases automašīnas, kas pērn veidoja 28,2% no visām pārdotajām jaunajām automašīnām valstī. Vidējās klases automašīnas veidoja 15,8%, bet vidējās un mazās pilnpiedziņas klases automašīnas - attiecīgi 14,8% un 13,5%.

No Igaunijā pārdotajām jaunajām pasažieru automašīnām 1096 pērn tika eksportētas.

Pērn Igaunijā visvairāk pārdotas "Toyota" ražotās jaunās automašīnas - 3527, kam sekoja "Škoda" ar 2493 jauniem pārdotiem spēkratiem un "Volkswagen" ar 1781 automašīnu.

No jaunu vieglo pasažieru automašīnu modeļiem pērn Igaunijā vispopulārākais bija "Škoda Octavia" ar 1145 gada laikā pārdotām vienībām, kā arī "Toyota Avensis" ar 845 pārdotām automašīnām un "Toyota Auris" ar 764 spēkratiem.

Būtisks pieaugums pērn Igaunijā reģistrēts komerciālo transportlīdzekļu tirgū, kur pārdoti 4972 spēkrati, kas ir par 8,7% vairāk nekā 2015.gadā. Komerciālo transportlīdzekļu tirgus līderis pērn Igaunijā bija "Peugeot" ar 784 pārdotām automašīnām, kam sekoja "Citroen" ar 717 spēkratiem un "Renault" ar 558 automašīnām.

Savukārt jaunu kravas automašīnu tirgū dominēja "Volvo" ar 286 gada laikā pārdotām automašīnām, kam sekoja "Scania" (261 automašīna) un "Mercedes-Benz" (113 automašīnas).

 
Visi komentāri
 
eesti pois 5.janvāris 2017 10:26
0 0 Atbildēt

par Škoda Octavia nezinu, bet Toyota Avensis gan tur ir uzkrītoši daudz

Nortel 5.janvāris 2017 11:09
0 0 Atbildēt

Octavias ar EST numuriem pārsvarā braukā pie mums. Bet šogad igauņiem gaidāms pamatīgs jauno auto pārdošanas kritums, bet mums pieaugums.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti