Audi 2017. gadu iesāk ar trīs jauno modeļu prezentāciju Detroitā 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Moller Baltic Import | 10.janvāris 2017 13:18

Premium klases zīmols Audi Ziemeļamerikas Starptautiskajā auto šovā (NAIAS) Detroitā 2017. gadu iesāk ar trim grandioziem jauniem auto tirgū.

Auto šovā plašākai publikai pirmo reizi tika parādīts Audi Q8, kas aizsāk jaunu segmentu lielo apvidus auto kategorijā. Pasaules pirmizrādi Detroitā piedzīvo arī Audi SQ5 TFSI un A5/S5 Cabriolet modeļi.

Kā jau tika minēts pērn, Audi Q8 demonstrē Coupe dizaina un ietilpīgās, daudzfunkcionālās SUV klases sintēzi. Daži jaunā modeļa dizaina elementi ir aizgūti no 1980. gadu Ur-quattro. Tie ietver ļoti līdzenu un tajā pašā laikā plašu C-pīlāru, kā arī iespaidīgu “uzliesmojošu” plecu līniju. Neskatoties uz samērā plakano jumta līniju, modelis piedāvā vienlīdz komfortablas vietas salonā četriem pasažieriem, tai skaitā atstājot ievērojami plašu telpu bagāžas nodalījumam.

Auto funkciju vadība jaunajā modelī tiks nodrošināta caur inovatīvajiem skārienjūtīgajiem ekrāniem un paneļiem. Kopā ar papildināto Audi virtuālo vadītāja informācijas sistēmu un analogo augšējo ekrānu, jaunajā modelī kļūs iespējama virtuālo indikatoru un reālās pasaules savienojamība. Kā piemēram, navigācijas bultiņas uz ekrāna parādīsies tieši tādā stāvoklī, kādā tās tiks atspoguļotas uz ielas. Jaudīgs un ļoti efektīvs hibrīda modelis Audi Q8 nodrošina kopējo jaudu 330 kW un maksimālo griezes momentu 700 Nm. Kopā ar quattro pilnpiedziņu pneimatiskā balstiekārta un keramiskie bremžu diski papildina iespaidīgo modeļa tehnoloģiju paketi. Tirgū Audi Q8 parādīsies 2018.gadā.

Detroitas motoršovā pasaules pirmizrādi piedzīvo arī jaunā modeļa Audi Q5 sportiskā versija. Audi SQ5 TFSI ar trīs litru turbo V6 dzinēju nodrošinās autovadītājam 260 kW jaudu, 354 ZS un maksimālo griezes momentu 500 Nm tikai pie 1,370 pagriezieniem minūtē. Sportiskais SUV uzņems ātrumu no 0 km/h līdz 100 km/h vien 5,4 sekundēs. Quattro pilnpiedziņa nodrošinās vadītājam dinamisku braukšanu savienojumā ar komfortablu astoņu pakāpju pārnesumkārbas pārslēgšanos. Modelis Eiropas tirgū būs pieejams sākot no šī gada vasaras.

Kopā ar jau minētiem zīmola jaunumiem Detroitā pirmo reiz tika izrādīti Audi A5/S5 Cabriolet, tādejādi pievienojot Coupé un Sportback versijām vēl vienu modeļa variāciju vēl liekām baudījumam braukšanai īpaši siltajos mēnešos. Auto dizains galvenokārt balstās uz smalkām Coupe līnijām, aizmugurējam stiklam tagad esot slīpākam, tādejādi izceļot tā sportiskumu. Klasiskam, “mīkstam” jumtam piemīt izcila aeroakustika, kā arī ērta atvēršanas funkcija - pietiek vien nospiest pārslēgšanas pogu, lai pilnīgi automātiski atvērtu vai aizvērtu automobiļa jumtu. Šādu operāciju var veikt pat neapstādinot auto, braucot ar ātrumu līdz 50 km/h. Audi A5/S5 Cabriolet Eiropā būs pieejams jau pirms vasaras sezonas atklāšanas, 2017.gada martā.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Daljnobojs 11.janvāris 2017 19:20
3 0 Atbildēt

Tikai Latviešu strādnieki sapņo par luksusa traktor tehniku.

experc 11.janvāris 2017 19:32
3 0 Atbildēt

Paskatījos bildes no Detroitas autošova. Tik daudz lielisku automašīnu, bet te tikai par Eiropas sūda folksvāgeniem.

Par ko nākošo būs raksts? Par Škodas jaunumu Detroitā?

experc 11.janvāris 2017 15:52
1 0 Atbildēt

nepārdzīvo! Q8 eiropā diezin vai būs nopērkams. Priekš Eiropas nabagiem pārāk liels.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti