Uzsākta jaunās "Nissan Micra" ražošana 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Nissan | 13.janvāris 2017 10:29

Jaunās Nissan Micra ražošana ir uzsākta, un pēdējo dienu laikā pirmie šī modeļa automobiļi jau ir nobraukuši no konveijera.

Pēdējās pārbaudes ir apliecinājušas, ka tie ir izgatavoti visaugstākajā kvalitātē. Pirmie automobiļi Nissan dīleriem un klientiem Eiropas lielākajos tirgos tiks piegādāti jau šī gada februāra vidū, savukārt Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs pirmie automobiļi tiks piegādāti jau šī gada pavasarī.

Jaunās Nissan Micra ražošanas uzsākšana iezīmē jaunu nodaļu šī automobiļa modeļa vairāk nekā trīsdesmit gadus ilgajā veiksmes stāstā. Micra, kas Eiropas tirgū pirmo reizi parādījās 1983. gadā, ir viens no pasaulē atpazīstamākajiem automobiļu modeļiem, kura pārdošanas apjoms pasaulē šobrīd pārsniedz septiņus miljonus. Šī jaunā, piektās paaudzes modeļa versija ļaus zīmolam atgriezties “B” hečbeku segmenta Eiropā centrā.

Jaunā Nissan Micra tiek ražota Francijas pilsētā Flinsā, kur atrodas Nissan alianses partnera – Renault rūpnīca. Jaunā Micra ir pirmais Nissan vieglais pasažieru automobilis, kas izgatavots Eiropā esošā Renault rūpnīcā. Turklāt tas nozīmē, ka pēc septiņu gadu pārtraukuma Micra atkal tiek ražota Eiropā – sava galvenā klientu loka tuvumā. Tā tiek konstruēta uz pārveidotas Nissan “V” platformas versijas.

Flinsā, kas atrodas uz rietumiem no Parīzes, ir rūpnīca ar bagātu pieredzi hečbeku ražošanā Eiropas tirgum. Šī 237 hektārus lielā rūpnīca tika atvērta 1952. gadā un ir visilgāk strādājošā automobiļu ražošanas rūpnīca Renault grupā. Šobrīd tajā jau tiek ražoti tādi automobiļu modeļi kā Renault Clio un Renault Zoe.

Šāda jaukta automobiļu ražošanas sistēma ir ievērojams ražošanas sinerģiju veicinātājs Renault-Nissan aliansē, kā arī nodrošina vairākas nozīmīgas priekšrocības uzņēmumiem un to klientiem.

Taču visnozīmīgākais ir tas, ka tā palīdz sasniegt maksimālās priekšrocības, ko sniedz Renault un Nissan raksturīga ražošanas un rūpnīcas darba organizācijas sistēma – alianses ražošanas veids. Šī sistēma ne tikai ļauj rūpnīcām labāk izmantot to ražošanas spējas, bet arī izmanto abu uzņēmumu etalonus un labās prakses piemērus, lai nodrošinātu un uzturētu atbilstību visaugstākajiem ražošanas kvalitātes standartiem.

Pols Vilkokss (Paul Willcox), Nissan Europe priekšsēdētājs, paskaidro: “Jaunās Micra ražošanas uzsākšana ir svinīgs mirklis, kas lieliski atspoguļo Renault-Nissan aliansē pastāvošo sadarbības garu.”

Viņš piebilst: “Mēs esam pacēluši Eiropas kompakto automobiļu segmentu jaunā līmenī, koncentrējoties uz to, ko klienti vēlas šobrīd un sagaida nākotnē. Jaunā Nissan Micra ir iespaidīgs automobilis, kuru raksturo izteiksmīgs dizains, pievilcīgs interjers un pārliecinoša braukšana.”

Jaunā Micra ir revolūcija. Šis, piektās paaudzes automobiļa modelis ir milzīgs tā priekšgājēja un trīs ļoti veiksmīgo tā supermini modeļu evolūcija, kuri Eiropā ir pieejami kopš pirmās Nissan Micra laišanas klajā pirms 34 gadiem.

Jaunā Micra ir garāka, platāka un zemāka par iepriekšējiem šī automobiļa modeļiem. Tā ir izstrādāta, projektēta un konstruēta, balstoties uz klientu prasībām Eiropā.

Viens no šī automobiļa modeļa pievilcības elementiem ir tā atlētiskais un izteiksmīgais ārējais dizains, kas virza Micra zīmolu jaunā un izaicinošā virzienā. Mūsdienīgais izskats un ekskluzīvā izjūta ir saglabāta arī automobiļa iekšpusē, piedāvājot augstas kvalitātes automobiļa salonu, kas šī automobiļa modeļa standarta aprīkojumā ir aprīkots ar mīkstu materiālu apdari divos toņos.

Jaunā Micra ir līdere arī tehnoloģiju ziņā, jo tā ir aprīkota ar vairākām funkcijām, kas ir jaunums ne tikai šajā automobiļa modelī, bet arī šajā segmentā. Tās ietver, piemēram, inteliģento nejaušas braukšanas joslas maiņas novēršanas palīgsistēmu – drošības sistēmu, kas nepieciešamības gadījumā vienkāršā veidā palīdz izlabot braukšanas trajektoriju.

Vēl viena unikāla tehnoloģija ir BOSE Personal audio sistēma, kuras divi autovadītāja sēdekļa galvas balstā iebūvētie skaļruņi nodrošina 360˚ skaņas baudījumu.

Jaunajai Micra ir pieejams arī plašs personalizēšanas iespēju klāsts, kas ļauj personalizēt gan automobiļa ārpusi, gan salonu, izmantojot augstākās kvalitātes elementus, kas pieejami dažādās stilīgās un mūsdienīgās krāsās.

Turklāt pārvietošanās ar šo automobili rada fantastiskas sajūtas – to nodrošina automobiļa dinamiskā veiktspēja, kas ir ideāls līdzsvars starp pārliecības, aizrautības un drošības sajūtu, ko rada pārliecinošā un paredzamā vadāmība. Šim automobiļa modelim ir pieejami trīs dzinēju veidi – divi benzīna dzinēji un viens dīzeļdzinējs.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Serjoga 13.janvāris 2017 11:13
3 1 Atbildēt

Šitam mazajam ielikuši dīzeli? Vai tā kā nebūtu laiks atteikties no tiem traktormotoriem mazajās mašīnās, īpaši jau Nissanam, kas it kā nostāda mērķi uz zero emissions.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti