Francijā prokuratūra izmeklēs iespējamu krāpniecību "Renault" dīzeļdzinēju izmešu testos 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 14.janvāris 2017 13:25

Francijā prokuratūra veiks izmeklēšanu saistībā ar iespējamu krāpniecību kompānijas "Renault" būvēto automašīnu dīzeļdzinēju izmešu testos, piektdien paziņoja Parīzes prokuratūra.

Pēc vērienīgā kaitīgo izmešu falsificēšanas skandāla, kas aptvēris Vācijas autoražotāju "Volkswagen", neatkarīgi franču eksperti atklāja bīstami augstus izmešu līmeņus vairāku autobūves uzņēmumu, tostarp "Renault", dīzeļdzinējos.

Prokuratūra devusi rīkojumu sākt izmeklēšanu saistībā ar krāpniecību automašīnu nozīmīgākajās komponentēs un pārbaudīt veikto testu kvalitāti.

Analītiķi norāda, ka "Volkswagen" skandāla radītais satricinājums joprojām atbalsojas globālajā autonozarē.

"Volkswagen" 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkotas ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

ASV varasiestādes trešdien paziņoja, ka "Volkswagen" atzinis vainu apsūdzībās par krāpšanos ar dīzeļautomobiļu izmešiem un maksās 4,3 miljardus dolāru izlīgumā ar ASV valdību.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
felix65 15.janvāris 2017 8:13
3 0 Atbildēt

Gribētos uzzināt, kas mūsu valdību vedināja ieviest auto nodokli, vadoties no falsificētiem datiem. Viņi paši tagad nejūtas kā muļķi?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti