Krievijā pirmais Bugatti Chiron (1500 Zs) nopirkts par 3,6 miljoniem eiro (+ foto) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 19.janvāris 2017 21:08

Krievijā pirmais Bugatti Chiron varenauto nopirkts par 220 miljoniem rubļu (vairāk nekā 3,6 miljoni eiro), ziņo kaimiņvalsts mediji.

Eiropā šo ārkārtīgi ekskluzīvo automobili, kas nākamgad mēģinās uzstādīt jaunu Ginesa ātruma rekordu sērijveida automašīnām, var nopirkt par cenu, kas sākas no 2,4 miljoniem eiro. Klienta vārds netiek minēts, zināms vien, ka savu pasūtījumu viņš saņems 2018.gadā un plāno to izmantot Eiropā.  

Bugatti Chiron, kas nomainīja līdz tam ražoto modeli Veyron (jaudīgākā modifikācija Super Sport attīstīja 1200 ZS) pirmizrādi svinēja pērnā gada februārī. Divvietīgajai kupejai iebūvēts 1500 ZS W16 motors ar četrām turbīnām, kas attīsta 1500 Zs jaudu un 1600 Nm griezes momentu.

Automašīnas maksimālais ātrums ir 420 km/h. 100 km/h tā sasniedz 2,5 sekundēs, 200 un 300 km/h – attiecīgi 6,5 un 13,6 sekundēs. Superauto varēs paātrināties līdz 380 km/h, bet, lai sasniegtu ražotāja atļautos 420 km/h (elektroniski ierobežots), vadītājam nāksies pārslēgt režīmus un izmantot speciālu atslēgu.

Inženieri izgatavojuši jaunu degvielas iesmidzināšanas sistēmu ar 32 sprauslām, dzesēšanas sistēmu ar 10 radiatoriem un titāna izplūdes sistēmu ar sešiem izvadiem (četri aizmugurē, divi apakšā).

Chiron motors strādā komplektā ar īpaši izturīgu septiņu pakāpju robotizēto divsajūgu pārnesumkārbu. Konstrukciju papildina pilnpiedziņas sistēma ar bloķējošajiem diferenciāļiem, jauna adaptīvā balstiekārta ar pieciem darbības režīmiem, oglekļa šķiedras - keramiskās bremzes, kas ar 300 km/h ātrumu braucošu Chiron apstādinās pēc 275 metriem, sadarbībā ar Michelin izstrādātas riepas (priekšā 285/30 R20, aizmugurē 355/25 R21), kas nodrošina par 14 un 12 procentiem lielāku saķeres virsmu nekā Veyron.

4,54 m garais, 2,04 m platais un 1,21 m augstais Chiron apgādāts ar astoņiem LED starmešiem priekšpusē un 1,60 m garu diožu virteni no 82 elementiem aizmugurē. 1995 kg smagajam automobilim ir oglekļa šķiedras virsbūves paneļi, tāda paša materiāla aerodinamiskā aprīkojuma komplekts un aktīvais aizmugures spoileris ar četriem darba režīmiem.

Salonā ar ādas (pieejami 31 ādas, 8 alkantara varianti), alumīnija un oglekļa šķiedras dekoriem iebūvēti sporta sēdekļi, kas atdalīti ar platu viduskonsoli. Jaunākajos autobūves produktos ierasto liela izmēra multimedijas sistēmas ekrānu te neatrast – tā vietā vien miniatūrs displejs un četras alumīnija grozāmpogas, kas atbild par klimatkontroli, sēdekļu apsildi un ventilāciju. Vadītāja priekšā digitālais mērinstrumentu panelis ar spidometru, kas sagrafēts līdz 500 km/h, stūre ar ātrumu pārslēgšanas svirām, dzinēja starta pogu un braukšanas režīmu taustiņiem.     

Pa kreisi atrodas adaptīvās piekares režīmu poga, kas izmaina balstiekārtas augstumu, amortizatoru cietību, stūres iekārtas, pilnpiedziņas sistēmas, aktīvā diferenciāļa un aerodinamikas elementu darbību, bremžu un stabilizācijas sistēmas algoritmu.

Nākamgad Bugatti ar Chiron plāno uzstādīt jaunu Ginesa ātruma rekordu sērijveida automašīnām, kas šobrīd pieder amerikāņu Hennessey Venom GT (435 km/h kupeja, 427,3 km/h rodsters). 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
no rīta 20.janvāris 2017 10:21
14 1 Atbildēt

Tā ir, labāk lasi šo: Preiļos notiks mācības par lauksaimniecības dzīvnieku ēdināšanu

experc 20.janvāris 2017 10:01
3 10 Atbildēt

Nu un?

Es pārdevu, viens krievs nopirka. Kāpēc no tā taisīt sensāciju?

Shol 22.janvāris 2017 17:43
3 0 Atbildēt

No kuras palātas tu esi?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti