Pusmiljonu vērtais "Jaguar" retro sporta auto saņēmis 237 uzlabojumus (+ foto) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 2.februāris 2017 11:32

Britu kompānija “David Brown Automotive” Ženēvas autoizstādē (no 3.03) nodemonstrēs retro sporta auto “Speedback GT” modernizēto versiju. Tiek ziņots, ka uz “Jaguar XKR” bāzes radītais automobilis saņēmis 237 uzlabojumus.

495 000 mārciņu (577 000 eiro) vērtais “Speedback GT” ierobežota skaita sērijā tiek ražots kopš 2014.gada un šogad tas saņem 237 uzlabojumus.

Mediji vēsta, ka “Jaguar XKR” pārvēršana par “Speedback GT” ir ārkārtīgi darbietilpīgs process, kura paveikšanai nepieciešamas 8000 cilvēkstundas. Ta ir rūpīgs un pacietīgs roku darbs, tādēļ viens eksemplārs top ne ātrāk kā astoņās nedēļas.

Pārbūve sākas ar to, ka no donora auto tiek demontēts viss, atskaitot vējstikla rāmi un motoru. Noņemto detaļu vietā ražotājs montē 142 alumīnija virsbūves paneļus, bet salonam izmanto tikai augstvērtīga koka un ādas apdari.

Kupejas spēka agregāts, tāpat kā „Jaguar XKR”, attīsta 510 Zs, kas nodrošina paātrinājumu līdz simtam nepilnu piecu sekunžu laikā. Maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots līdz 250 km/h, tomēr par papildmaksu iegūstamās sporta paketes var šos rādītājus uzlabot.

Automašīna tiek piedāvāta versijās ar stūri gan labajā, gan arī kreisajā pusē.  

„David Brown Automotive” tuvākie plāni paredz ražotnes pārcelšanu no Koventrijas uz “kādu prestižāku vietu”, darbinieku skaita palielināšanu un modeļu klāsta paplašināšanu. 

 
Visi komentāri
 
experc 2.februāris 2017 13:16
0 0 Atbildēt

uzzīmēts jau skaists. Bet kā viss pārējais?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti