Igaunijā janvārī pārdots par 13,5% vairāk jaunu vieglo automašīnu nekā pērn

 

Foto: Ekrānšāviņš no google.com

Nozare.lv | 6.februāris 2017 16:00

Igaunijā janvārī pārdotas 2026 jaunas vieglās pasažieru automašīnas, kas ir par 13,5% vairāk nekā pagājušā gada pirmajā mēnesī, liecina Igaunijas autotirgotāju un servisa kompāniju asociācijas AMTEL apkopotie dati.

Pagājušajā mēnesī Igaunijā pārdeva piecas automašīnas ar elektrisko dzinēju un 104 automašīnas ar hibrīda dzinēju. 62 jaunas automašīnas no Igaunijas tika eksportētas.

Janvārī Igaunijā jaunu vieglo pasažieru automašīnu tirgū līdere bija "Toyota" ar 331 pārdotu vienību, kam sekoja "Volkswagen" un "Škoda" ar attiecīgi 223 un 167 mēneša laikā pārdotiem spēkratiem.

No automašīnu modeļiem populārākais bija "Honda CR-V" ar 95 mēneša laikā pārdotām automašīnām. "Toyota RAV4" ar 87 mēneša laikā pārdotiem spēkratiem ierindojās otrajā vietā, apsteidzot "Volkswagen Passat" - janvārī Igaunijā tika pārdotas 82 jaunas šī modeļa automašīnas.

Jaunu komerciālo transportlīdzekļu pārdošana aplūkotajā periodā palielinājās par 16,2%, sasniedzot 553 spēkratus. Šajā tirgus segmentā līderis pagājušajā mēnesī bija "Volkswagen" (79 pārdotas automašīnas), kam sekoja "Volvo" (63 automašīnas) un "Citroen" (63 transporta vienības).

Kravas automašīnu segmentā līdere bija "Volvo" ar 63 pārdotām jaunām automašīnām, kam sekoja "Scania" ar 53 pārdotām kravas automašīnām, kā arī DAF un MAN (mēneša laikā pārdotas 15 jaunas katra zīmola automašīnas).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti