Peugeot pašbraucošā auto koncepts Ženēvas izstādei (+ foto) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Jānis Tauniņš | 1.marts 2017 7:14

Peugeot Ženēvas auto izstādē prezentē koncepta automobili PEUGEOT INSTINCT CONCEPT, kas parāda vīziju par pašbraucošu auto.

PEUGEOT INSTINCT CONCEPT zem sava sportiskā un dinamiskā silueta slēpj jaunāko nākotnes tehnoloģiju un 300 zirgspēku hibrīda dzinēju (PHEV). INSTINCT CONCEPT ļauj braukt bez vadītāja iejaukšanās, taču tam ir saglabāta arī iespēja vadīt automobili klasikā veidā. Auto ir četri dažādi braukšanas režīmi: divi aktīvie braukšanas režīmi (Drive Boot vai Drive Relax) un divi pašbraukšanas režīmi (Autonomous Sharp vai Autonomous Soft). Jebkurā gadījumā braukšanas režīmu vadītājs izvēlas pats, izmantojot komandu došanai vidus konsolē esošo ierīci i-Device, kas pašbraukšanas režīmā aizstās stūres ratu un pedāļus. Auto katrā LED lukturī slēpjas sīciņas kameras, kuras skenē apkārtni un ceļa virsmu un dalās ar informāciju uz dažādām vadītāja palīdzības sistēmām.

PEUGEOT Responsive i-Cockpit® - daudzfunkcionāla un intuitīva vadītāja vieta, kas piemērojas saskaņā ar izvēlēto braukšanas režīmu. Vidus konsolē blakus 9,7 collu ekrānam atrodas jau pieminētā vadības ierīce i-Device, caur kuru automobilim var dot komandas. Auto spēj apgūt vadītāja uzvedību un pēc tās konfigurēt braukšanas stilu, nodrošinot vadītājam patīkamo mūzikas izvēli, auto darba režīmu, kā arī komforta iestatījumus salonā.

PEUGEOT INSTINCT CONCEPT spēj lasīt informāciju no vadītāja viedierīcēm (SmartWatch, telefons, sociālo mediju kanāls, u.c.) un piedāvāt atbilstoši no ierīces nolasītajai informācijai piemērotu salona atmosfēru un atbilstošu braukšanas stilu. Piemēram, pēc treniņa auto savu vadītāju aizvedis uz mājām mierīgā braukšanas režīmā. Turklāt, auto spēj rūpēties par vadītāja laikā nokļūšanu galamērķī, pamatojoties uz informāciju, kas iegūta no viedierīces. Turklāt ar auto informācijas sistēmu var sinhronizēt mājas viedierīces (Smart TV, personālo datoru, mājas vispārīgās vadības ierīces, u.c.). Vadītāja uzdevums ir tik vien, kā ērti iesēsties pēc sava ķermeņa formas iestatītā sēdeklī un ērti atpūšoties braukt uz nākamo galamērķi.

„Pašbraucošā auto dizaina izstrādāšana bija ļoti aizraujošs izaicinājums," saka Peugeot galvenais dizaineris Gils Vidals. „Bija nepieciešams apvienot aktīvo braukšanas stilu ar pašbraucošu automašīnu. Kopumā ieguvām patiesu braukšanas prieku sniedzošu pašbraucošu auto," piebilda Vidals.

 
Visi komentāri
 
gunbox 1.marts 2017 13:24
0 0 Atbildēt

Bez PEUGEOT HOLES CHECKER uz LV bezceļiem nav ko tādam meklēt. ;)

viencexperc 1.marts 2017 19:56
0 0 Atbildēt

Tas ir koncepts.

Lieka naudas tērēšana.

Letiņš 2.marts 2017 18:45
0 0 Atbildēt

Pa Latvijas lauku ceļiem šitādam uz paneļa būtu Fatal error!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti