"Peugeot" jaunumi Ženēvas autoizstādei (+ foto) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Peugeot | 1.marts 2017 15:10

Peugeot Ženēvas auto izstādē iepazīstina ar plašu elektrisko transportlīdzekļu, pilsētas SUV (krosoveru) klāstu un arī vīziju par pašbraucošu auto. Pirmo reizi pasaulē prezentē elektrisko minivenu Peugeot Partner Tepee Electric un iepazīstina ar koncepta automobili Peugeot Instinct Concept.

Peugeot stendā ir iespējams doties krosoveru 3008 un 5008 "visumā". Viesi var izmēģināt dažādas tehnoloģijas, braukšanas palīgfunkcijas un izmantojot 3D navigāciju, Samsung Gear VR virtuālās realitātes austiņas. Uzstādīti ir 8 dažādi simulatori, kur tiek demonstrētas tādas braukšanas palīgfunkcijas kā: pretslīdēšanas sistēma, kalnu bremzes, automātiskā avārijas bremzēšanas sistēma, aktīvā kruīza kontrole ar bremzēšanas funkciju un aktīvā braukšanas joslas saglabāšanas palīdzība. Visas Peugeot braukšanas palīdzības sistēmas sper soli pretim pilnībā pašbraucošam auto, kas tiks izgatavots 2020. gadā.

Koncepta automobilis PEUGEOT INSTINCT CONCEPT zem sava sportiskā un dinamiskā silueta slēpj jaunāko nākotnes tehnoloģiju un 300 zirgspēku hibrīda dzinēju (PHEV). INSTINCT CONCEPT ļauj braukt bez vadītāja iejaukšanās, taču tam ir saglabāta arī iespēja vadīt automobili klasikā veidā. Auto ir četri dažādi braukšanas režīmi: divi aktīvie braukšanas režīmi (Drive Boot vai Drive Relax) un divi pašbraukšanas režīmi (Autonomous Sharp vai Autonomous Soft). Saskaņā ar izvēlēto braukšanas režīmu, piemērojas multi funkcionālā un intuitīvā vadīšanas sistēma Responsive i-Cockpit®. Automobilis spēj apgūt vadītāja uzvedību un pēc tās konfigurēt braukšanas stilu, nodrošinot vadītājam patīkamo mūzikas izvēli, auto darba režīmu, kā arī komforta iestatījumus salonā. Peugeot Instinct Concept spēj lasīt informāciju no vadītāja viedierīcēm (SmartWatch, telefons, sociālo mediju kanāls, u.c.) un piedāvāt atbilstoši no ierīces nolasītajai informācijai piemērotu salona atmosfēru un atbilstošu braukšanas stilu.

Peugeot spēcīgi veicina videi draudzīgu elektrisko transportlīdzekļu attīstību. Peugeot Partner Tepee Electric apvieno elektriskā auto priekšrocības un minivena Partner Tepee braukšanas komfortu, kas ir bijis veiksmīgs kopš tā pirmsākumiem. Pētījumi liecina, ka lielākā daļa Eiropas vadītāju vidējais dienas nobraukums ir mazāks par 60 km. Peugeot Partner Tepee Electric braukšanas diapazons ar vienu uzlādi ir 170 km, kas ir vairāk nekā pietiekami. Auto ir aprīkots ar 22.5 kWh akumulatoru un 67 ZS elektromotoru. Ar ekspreslādētāju akumulatorus var uzlādēt līdz 80% 30 minūšu laikā.

Peugeot eC03 D7 ir ideāls velosipēds pilsētvidē. Velosipēds ir pieejams ar 3 dažādu ietilpību akumulatoriem, kuru pārvietošanās rādiuss ar elektrību ir atbilstoši 50, 70 vai 100 km.

Peugeot GenZe ir, Silicon Valleys dizaina un amerikāņu pick-up truck iedvesmojumu ieguvušais, augstākās tehnoloģijas elektriskais rolleris. Noņemamos akumulatorus var ņemt līdzi uz mājām vai biroju, līdz ar to vairs nav nepieciešams meklēt lādēšanas staciju. Tukšs akumulators ir pilnībā uzlādēts pēc 4 stundām (līdz 80% no akumulatora apjoma uzlādējas 2 stundu laikā), un braukšanas diapazons ir 45 km.

Peugeot 2017. gadu uzsāka pārliecinoši, 2016. gadā pārdošanas apjomi visā pasaulē palielinājās par 12,3%, kopumā tika pārdoti 1,919,460 automobiļi. Peugeot tirdzniecība paplašinājās arī ārpus Eiropas, kur pārdoti 43% no kopējā apjoma, un pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, bija 5%.

Turpinājās Peugeot modeļa 208 (zīmola bestsellera) pārdošanas pieaugums, lai gan tas nav jauns modelis, tomēr pārdošanas apjoms pieauga par 8%. Jau ilgstošus panākumus bauda PEUGEOT krosovers 2008 ar visā pasaulē pārdošanas apjoma pieaugumu par 10 %, kas ir ievērojamākā izaugsme starp Peugeot zīmola pasažieru automobiļiem.

Īpašs veiksmes stāsts ir pavadījis jauno krosoveru 3008, nedaudz vairāk nekā četru mēnešu laikā ir jau gandrīz 100 tūkstoši pasūtījumi. Komercautomobiļu pārdošanas apjoms pieauga par 10% (attiecīgi pa modeļiem: Partner + 20%, Expert + 20%, Boxer + 20%).

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 1.marts 2017 19:54
1 0 Atbildēt

"Peugeot Partner Tepee Electric braukšanas diapazons ar vienu uzlādi ir 170 km, kas ir vairāk nekā pietiekami. "

...

Nu, nu... No Rīgas pat uz Siguldu neaizbrauksi.

Ziemā tie ir 100 km.

Nemāk Eiropa pat elektroauto ražot.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti