"Nissan" uzsāk autonomās braukšanas sistēmu testus Eiropas ceļos (+ video; foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

Nissan Newsroom Baltia | 2.marts 2017 11:55

Tiecoties uz mērķi – nulles līmeņa izmeši un nulle bojāgājušie uz ceļiem, Nissan demonstrē medijiem jaunās paaudzes automobiļu ar autonomās vadības tehnoloģijām prototipu izmēģinājumus reālos apstākļos Londonas austrumos.

Tiecoties uz mērķi – nulles līmeņa izmeši un nulle bojāgājušie uz ceļiem, Nissan demonstrē medijiem jaunās paaudzes automobiļu ar autonomās vadības tehnoloģijām prototipu izmēģinājumus reālos apstākļos Londonas austrumos.

Šī ir pirmā reize, kad Nissan demonstrē savas jaunākās autonomās vadības tehnoloģijas uz koplietošanas ceļiem Eiropā. Nissan jau ir veicis izmēģinājumus uz koplietošanas ceļiem Japānā un ASV ar mērķi novērtēt vienkārši lietojamas autonomās vadības tehnoloģijas reālos apstākļos.

Priekšējā pasažiera sēdeklī un aizmugurējos sēdekļos sēdošajiem braucējiem bija iespēja izmēģināt šīs tehnoloģijas, kas ietver arī milimetru viļņu radaru, lāzerskenerus, kameras, ātrdarbības datora mikroshēmas un specializētu cilvēka–mašīnas saskarni. Tas viss ļauj automobilim darboties autonomi gan uz lielceļa, gan pilsētvidē (tostarp krustojumos ar kustību pa apli), ja galamērķis ir ievadīts navigācijas sistēmā.

Nissan izpētes un progresīvo inženiertehnoloģisko risinājumu struktūrvienības vecākais viceprezidents – Takao Asami atzina: “Nissan zīmola un uzņēmuma pamatā ir inovācijas un attapība. Nissan jauno autonomās vadības tehnoloģiju izmēģinājumi intensīvos apstākļos Londonas ielās akcentē mūsu apņemšanos nodrošināt klientiem Nissan Inteliģentās mobilitātes risinājumus.”

Izmēģinājumi Londonā ir kā turpinājums paziņojumiem par drīzumā gaidāmo, atjaunināto Qashqai un jauno Nissan LEAF, kas būs aprīkoti ar ProPILOT autonomās vadības tehnoloģiju un padarīs iespējamu braukšanu, izmantojot autonomās vadības tehnoloģijas, pa ātrgaitas ceļiem ar vienu braukšanas joslu. Savukārt pērn Japānā Nissan iepazīstināja ar Serena – savu pirmo automobiļa modeli, kas aprīkots ar ProPILOT tehnoloģiju. Ar ProPILOT autonomās vadības tehnoloģiju aprīkotā Nissan Serena decembrī ieguva 2016. –2017. gada Japānas gada automobiļa inovācijas balvu (2016 – 2017 Japan Car of the Year Innovation Award).

Šo tehnoloģiju ir plānots ieviest arī ASV un Ķīnas tirgos. Autonomās vadības tehnoloģijas braukšanai pa ceļiem ar vairākām braukšanas joslām, kas padarīs iespējamu automātisku braukšanas joslas maiņu uz lielceļiem, ir plānots ieviest 2018. gadā, savukārt autonomās vadības tehnoloģijas braukšanai pa pilsētas ielām un krustojumos ir plānots laist klajā 2020. gadā.

Nissan Inteliģentā mobilitāte.

Pasauli satrauc nopietni jautājumi un izaicinājumi, tostarp klimata izmaiņas, ceļu satiksmes sastrēgumi, arvien lielāks gaisa piesārņojums, kā arī ceļu satiksmes negadījumi ar letālām sekām. Nissan ir apņēmies risināt šīs problēmas, padarot braukšanu drošāku, viedāku un patīkamāku, tiecoties uz mērķi – nulles līmeņa izmeši un nulle bojāgājušie uz ceļiem. Nissan Inteliģentā mobilitāte ir veids, kā sasniegt šo mērķi.

Iedvesmojoties no idejas par visiem pieejamu mobilitāti, Nissan īsteno šīs inovācijas, nodrošinot luksusa klases segmentiem raksturīgas tehnoloģijas kompaktklases segmenta plašražošanas automobiļu modeļiem, tādējādi padarot augstākās klases tehnoloģijas pieejamas ikvienam. Nissan padara automobiļus par aizraujošiem sabiedrotajiem saviem klientiem.

Nissan Inteliģentā mobilitāte aptver inovācijas trīs pamatjomās:

Nissan Inteliģentā braukšana palīdz sniegt klientiem vairāk pārliecības, pateicoties papildu drošībai, kontrolei un komfortam ikvienam braucējam. Autonomās braukšanas elementi ir jau iestrādāti Nissan automobiļos ar plašu mūsdienīgu drošības tehnoloģiju klāstu, tostarp inteliģento apkārtskata monitoru un inteliģento nejaušas braukšanas joslas maiņas novēršanas palīgsistēmu. Autonomās vadības tehnoloģijas jau ir pieejamas noteiktos Nissan automobiļos, piemēram, Nissan Serena, kas ir pirmais plaša patēriņa tirgum radītais automobiļa modelis ar ProPILOT tehnoloģiju. Nissan plāno ieviest šo tehnoloģiju arī citos automobiļu modeļos Eiropā, Japānā, Ķīnā un ASV, un līdz 2020. gadam Renault-Nissan alianse grasās ieviest šo tehnoloģiju 10 automobiļu modeļos.

Nissan Inteliģentā jauda padara automobiļa vadīšanu aizraujošāku klientiem, tajā pašā laikā samazinot izmešu līmeni un palielinot degvielas ekonomiju. Nissan īsteno vienotu pieeju savos centienos nodrošināt nulles līmeņa izmešu mobilitāti, padarot efektīvākus iekšdedzes dzinējus un iestrādājot savos elektroautomobiļos arvien vairāk moderno tehnoloģiju. Nissan turpina pilnveidot dažādas spēka piedziņas tehnoloģijas saistībā ar Nissan Inteliģentās jaudas koncepciju, kas iederas atšķirīgos tirgus segmentos un reģionos visā pasaulē. Papildus 100% elektriskiem automobiļiem Nissan portfolio ir plašs tādu tehnoloģiju klāsts, kas paredzētas elektroautomobiļiem, tostarp e-Power (hibrīdautomobiļu sērija) un ar degvielas šūnām darbināmi automobiļi. Katra jaunā tehnoloģija papildina Nissan portfolio, taču neaizstāj cita citu.

Nissan Inteliģentā integrācija palīdz rūpēties par klientu savienojamību, nodrošinot ērtu sasaisti starp Nissan automobiļiem un plašāku sabiedrību. Nissan palīdz veidot ilgtspējīgu ekosistēmu, nodrošinot automobiļu mijiedarbību ar cilvēkiem, citiem automobiļiem un ceļu infrastruktūru. Šī pieeja padarīs iespējamu automobiļu attālinātu vadību, samazinās ceļu satiksmes sastrēgumus, palielinās automobiļu koplietošanas efektivitāti un uzlabos enerģijas pārvaldību.

Nissan Inteliģentās mobilitātes mērķis nav izslēgt cilvēkus no automobiļu vadīšanas procesa. Tās mērķis ir veidot labāku nākotni Nissan klientiem, padarot automobiļus par cilvēku sabiedrotajiem un palielinot autovadītāju pārliecību un savienojamības iespējas.

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti