Pētījums: Dīzeļgeitā iesaistīto "Volkswagen" automobiļu radītais piesārņojums var priekšlaicīgi nonāvēt 1200 cilvēkus 9

 

Volkswagen Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.marts 2017 11:02

Piesārņojums no 2,6 miljoniem Vācijas autobūves koncerna "Volkswagen" automobiļu, kas pārdoti Vācijā no 2008.gada līdz 2015.gadam un bijuši aprīkoti ar kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru, Eiropā izraisīs 1200 priekšlaicīgas nāves gadījumus, liecina piektdien publiskots pētījums par šīs krāpniecības iespējamo ietekmi uz veselību.

"Zinātnieki lēš, ka 1200 cilvēki Eiropā mirs priekšlaicīgi, katram no viņiem zaudējot līdz pat desmit gadiem no savas dzīves saistībā ar pārmērīgi lielo kaitīgo izmešu apjomu," norāda Masačūsetsas Tehnoloģiju institūts, kas piedalījās šajā pētījumā.

Pētījumā teikts, ka tas radīs aptuveni 1,9 miljardus eiro veselības aprūpes izdevumos un zaudētā produktivitātē.

Vācijā būs aptuveni 500 priekšlaicīgu nāves gadījumu, kas veidos vien 40% no kopējā Eiropā prognozēto nāves gadījumu skaita. Polija ar 160 nāves gadījumiem ierindojas otrajā vietā, kurai seko Francija, Čehija, Itālija, Austrija, Šveice, Ungārija, Lielbritānija un Rumānija.

Šie paši zinātnieki iepriekš aplēsa, ka pārmērīgi kaitīgie izmeši no ASV pārdotajiem 482 000 "Volkswagen" automobiļu valstī radīs 60 priekšlaicīgas nāves gadījumus.

"Volkswagen" 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ezis71 5.marts 2017 16:58
5 1 Atbildēt

Bet cik cilvēku nosprāgs no Vācijas TEC?Es naizstāvu VW bet ir vēl lielāki gaisa piesārņotāji-kuģi, lidmašīnas utt.

rt 6.marts 2017 9:51
5 0 Atbildēt

Amīši nespēj nomirt no izplūdes gāzu piesārņojuma. Fast-foods saindē iekšas daudz ātrāk. Tā kā tās izplūdes gāzes ir kā marihuānas pīpēšana vēža slimniekiem.

ezis17 5.marts 2017 20:54
4 1 Atbildēt

Atrada grēkāžus.Tā ir niecīga daļa no visiem piesārņotājiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti