Ženēva 2017 - "Nissan" prezentē savu nākotnes braukšanas vīziju

 

Foto: Publicitātes attēls

Nissan Newsroom Baltia | 9.marts 2017 15:20

2017. gada Ženēvas automobiļu izstādes uzmanības centrā ir Nissan un tā nākošie soļi pretī inteliģentākas un viedākas braukšanas nākotnei.

Šodien Nissan apstiprināja, ka jaunajā Nissan Qashqai 2017. finanšu gadā būs pieejama jauna tehnoloģija – inovatīvā ProPILOT autonomās vadības tehnoloģija.

Nissan Inteliģentā mobilitāte ir zīmola nākotnes braukšanas vīzijas stūrakmens, tiecoties uz mērķi – nulles līmeņa izmeši un nulle bojāgājušie uz ceļa. Nissan Inteliģentā mobilitāte pirmo reizi tika prezentēta tieši pirms gada – 2016. gada Ženēvas automobiļu izstādē. Kopš tā laika ievērojamu progresu ir pieredzējuši visi trīs Nissan Inteliģentās mobilitātes galvenie pīlāri — Inteliģentā braukšana, kas aptver automobiļu vadības sistēmu uzlabojumus, Inteliģentā jauda, kas nosaka automobiļu piedziņas sistēmu tehnoloģiju attīstību, un Inteliģentā integrācija, kas ir plašāka mēroga, uz mobilitātes lomu sabiedrībā attiecināma stratēģija.

Inteliģentās braukšanas stratēģijas ietvaros ir publiski prezentēta tehnoloģija, kas tiek dēvēta par "nemanāmo autonomo mobilitāti" jeb SAM (Seamless Autonomous Mobility). Šī tehnoloģija ir izstrādāta, balstoties uz NASA tehnoloģijām, un palīdzēs automobiļiem ar autonomās vadības tehnoloģijām izvairīties no negaidītiem šķēršļiem to ceļā.

Šobrīd vairākās valstīs, tostarp Dānijā un Lielbritānijā, tiek veikti Vehicle to Grid (V2G – elektroenerģija no automobiļa elektriskajā tīklā) izmēģinājumi, kas ir daļa no Nissan Inteliģentās integrācijas stratēģijas. Šīs tehnoloģijas jau lieto patērētāji, tādējādi gūstot iespēju savu automobiļu saražoto enerģiju pārdot elektroenerģijas tīkliem.

Strauju progresu piedzīvo arī Nissan otrreizējās lietošanas akumulatoru enerģijas uzglabāšanas tehnoloģijas, izmantojot lietotus akumulatorus no Nissan LEAF. Daudzos mājokļos un birojos jau ir uzstādītas pirmās Nissan „xStorage” enerģijas uzkrāšanas sistēmas, un tās nodrošina arī Amsterdamas arēnu, kas ir Ajax futbola kluba mājvieta, ar elektroenerģiju.

Nissan Inteliģentās jaudas stratēģiju lieliski attēlo Nissan BladeGlider konceptautomobilis, kas demonstrē augstas veiktspējas Nissan elektroautomobiļu inovācijas un sniegtās iespējas. Februārī Nissan demonstrēja, kā Monako ielas spēj atdzīvoties, kad pie Nissan BladeGlider stūres sēdās Nissan jaunā elektroautomobiļu “vēstniece” — Holivudas aktrise Margo Robija (Margot Robbie).

Nissan ir paziņojis, ka, drīzumā laižot klajā pilnīgi jaunu otrās paaudzes pasaulē vispārdotākā 100% elektroautomobiļa – Nissan LEAF versiju, arī tas tiks aprīkots ar ProPILOT autonomās vadības tehnoloģiju.

ProPILOT kontrolē automobiļa stūres darbību, ātruma palielināšanas un bremzēšanas procesus, braucot pa vienas braukšanas joslas lielceļiem. Tas sniedz automobiļa vadītājam lielāku pārliecību par braukšanu, nodrošinot labāku kontroli un vairāk rīcības brīvības. Šī tehnoloģija jau ir pieejama Japānas tirgū pieejamajā Nissan Serena.

Pagājušajā nedēļā Nissan uz koplietošanas ceļiem Londonā bija noorganizējis ievērojamu pasākumu mediju pārstāvjiem, pirmo reizi Eiropā demonstrējot ProPILOT uzlabotās versijas iespējas.

Pols Vilkokss (Paul Willcox), Nissan Europe priekšsēdētājs, komentē: “Gada laikā kopš mēs paziņojām par Nissan Inteliģentās mobilitātes vīzijas ieviešanu, tiecoties uz mērķi – nulles līmeņa izmeši un nulle bojāgājušie uz ceļa, ir paveikts ļoti daudz. Tādi automobiļu modeļi kā šodien Ženēvas automobiļu izstādē prezentētais Nissan Qashqai ir tikai sākums mūsu aizraujošajam ceļam pretī inteliģentākai braukšanai nākotnē.”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti