"Euro NCAP" piešķir augstāko novērtējumu jaunajam "Audi Q5"

 

Foto: Publicitātes attēls

Audi Marketing | 10.marts 2017 15:13

Jaunās paaudzes Audi Q5, kas plašākai auditorijai tika prezentēts pērn rudenī, ir saņēmis augstāko, piecu zvaigžņu, novērtējumu Eiropas jauno automobiļu novērtēšanas programmā (NCAP).

Piešķirtais vērtējums apliecina, ka jaunais Audi Q5 ir ne tikai viens no veiksmīgākajiem SUVbet arī viens no drošākajiem  savā segmentā.

Jaunais Audi Q5 - pārdotākais zīmola SUV modelis Baltijā un arī kopumā pasaulē - uzrādīja augstus rezultātus visos testa veidos, iegūstot augstas atzīmes pasažieru, bērnu un gājēju drošības sistēmas. Tāpat NCAP atzinību guva arī modeļa autovadītāja palīgsistēmas, kas ietilpst automobiļa standarta aprīkojumā, ieskaitot Audi pre sense city, elektromehāniskās stāvbremzes, automātisko bremzēšanas sistēmu atkārtotu sadursmju novēršanai, regulējamu ātruma ierobežotāju un citas. NCAP īpaši izceļ Audi automātisko bremzēšanas sistēmu, tai reaģējot, tuvojoties citiem kustīgiem objektiem uz ceļa, piemēram, automašīnām vai gājējiem.

Neskototies uz to, ka jaunais Audi Q5 papildināts ar vairākām funkcijām un ir ievērojami paaudzies gandrīz visās dimensijās, modeļa pašmasa ir samazināta par 90 kilogramiem. NCAP testu rezultāti vēlreiz apstiprina Audi zīmola augstos autobūves standartus gan drošības, un dizaina, gan citās dimensijās.

Šobrīd Audi Q5 Latvijā ir pieejams ar diviem jaudīgiem un ekonomiskiem dzinējiem - 2.0 TDI un 2.0 TFSI dzinēju. Tie ir kļuvuši par 20 kW jaudīgāki, vienlaikus patērējot ievērojami mazāku degvielas daudzumu. 2.0 TFSI dzinējs attīsta 185 kW jaudu, taču tas patērē vien 6,8 litrus uz 100 kilometriem un rada vien 154 gramus CO2 izmešu uz kilometru. Piedāvājuma klāstu papildinās 3.0 TDI dzinējs ar jaudu līdz 210 kW un 620 Nm griezes momentu, kas līdz Latvijas patērētājiem nonāks 2017. gada vidū.

Jauno automobiļu novērtēšanas programma (NCAP), kas izveidota 1997. gadā, izvērtē jaunu automobiļu modeļu sniegumu sadursmju testos. Lai vēl precīzāk attēlotu reālu negadījumu sekas, 2015. gadā konsorcijs noteica vēl stingrākas prasības attiecībā uz frontālajiem un sānu sadursmju testiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 28

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti