Ženēva 2017 - Goodyear iepazīstina ar IntelliGrip Urban koncepciju: Viedas riepas nākotnes pilsētu autoparkiem

 

Foto: Publicitātes attēls

Arnita Beinaroviča | 11.marts 2017 17:51

2017.gada Ženēvas Starptautiskajā autoizstādē Goodyear atklāja, kā riepas varētu izskatīties jau vistuvākajā nākotnē. IntelliGrip Urban ir īpaši pilsētvidei piemērotas konceptriepas, kas izstrādātas nākamās paaudzes bezpilota koplietošanas elektromobiļiem.

Transports pēc pieprasījuma jeb koplietošanas transports kā alternatīva taksometriem, nomātiem automobiļiem vai ikdienas auto vadīšanai vairs nav tikai milleniāļu paaudzes izvēle. Ērtība, ko sniedz pieejamība konkrētā laikā un vietā, ir pievilcīga visām paaudzēm un padara šo pakalpojumu par nākotnes tendenci. Cilvēku urbanizācija rada ideālu vidi šī jaunā un modernā transportēšanas veida pielāgošanai.

“Koncentrējoties uz nākotnes pilsētu transporta līdzekļiem, IntelliGrip Urban konceptriepu tehniskās īpašības ir orientētas uz laika un enerģijas maksimāli efektīvu izmantošanu. Pakalpojuma ‘Mobility as a Service’ sniedzējiem šis ir izšķiroši svarīgs punkts, lai paaugstinātu mobilitāti,” sacīja Goodyear Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģiona prezidents Žans Klods Kīns [Jean-Claude Kihn].

Ar tajā iestrādāto moderno tehnoloģiju “Sensor-in-Tire” Goodyear IntelliGrip Urban ir vieda riepa, kas radīta, lai atbalstītu bezpilota transporta līdzekļu vadības sistēmas un uzlabotu pasažieru drošību. Konceptriepa spēj novērtēt ceļa segumu un laikapstākļus. Apkopojot šo svarīgo informāciju un nosūtot to tieši uz transporta līdzekļa vadības sistēmu, riepa ļauj automobilim izvēlēties pareizāko ātrumu, regulēt bremzēšanu, kā arī optimizēt vadīšanu un stabilitāti.

Nākotnes autonomās vadības automobiļi darbosies sarežģītā vidē kopā ar daudziem citiem transporta līdzekļiem, autovadītājiem, kājāmgājējiem un informāciju par dažādiem ietekmējošiem elementiem. Riepas, kā piemēram, Goodyear IntelliGrip Urban, šajā ekosistēmā varētu spēlēt izšķiroši svarīgu lomu.

Turklāt autoparku operatori būs ieguvēji no riepas augstās un šaurās formas, kas samazina rites pretestību, tādējādi paaugstinot energoefektivitāti un elektroautomobiļu skaitu pilsētās. IntelliGrip pilsētas sensoru tehnoloģija arī ļautu operatoriem precīzi noteikt un risināt ar riepām saistītas problēmas vēl pirms to rašanās.

SVARĪGĀKĀS ĪPAŠĪBAS UN IEGUVUMI

IntelliGrip Urban ļautu autoparkiem reālā laikā uzraudzīt savus transporta līdzekļus, sniedzot konkurences priekšrocības un palīdzot paaugstināt rentabilitāti, ko veicinātu svarīgākās riepu īpašības:

 Tehnoloģija 'Sensor-in-Tire' palīdz bezpilota automobiļiem labāk novērtēt ceļa segumu, atbalstot un uzlabojot pasažieru drošību. Svarīgā informācijas apmaiņa 'no riepas uz transporta līdzekli', kas tiek nodrošināta ar mākoņdatošanas palīdzību, sniedz ieguvumus visam transporta līdzekļu parkam.

 Proaktīvā uzturēšana ļauj transporta līdzekļu parku operatoriem precīzi noteikt un risināt ar riepām saistītas problēmas vēl pirms to rašanās. Lietotājiem draudzīgs vienas-pieturas risinājums sniedz iespēju maksimāli palielināt riepu veiktspēju un plānota pro-aktīva uzturēšana palīdz samazināt izmaksas un uzlabot autoparka darbspējas laiku, efektivitāti un ilgtspēju.

 Riepas augstā un šaurā forma samazina rites pretestību, tādējādi paaugstinot energoefektivitāti un elektroautomobiļu skaitu pilsētās. Konceptriepas forma nodrošina uzlabotu akvaplanēšanu. Tas Goodyear dizaineriem deva iespēju samazināt rievu apjomu, nodrošinot lielāku nobraukumu un zemāku trokšņa līmeni.

Īpaši izstrādātais protektors nodrošina saķeri gan ziemas, gan vasaras apstākļos, maksimāli palielinot elektromobiļu darbspējas laiku un optimizējot efektivitāti.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 33

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti