Lietuvas ģenerālkomisārs: Pazudusī jauniete nogalināta; "Audi A7" atrast un aizturēti četri cilvēki

 
Nozare.lv | 12.marts 2017 10:45

Lietuvas policijas ģenerālkomisārs Lins Pernavs piektdienas vakarā sasaucis steidzamu preses konferenci, lai paziņotu, ka iepriekšējā svētdienā mīklainos apstākļos pazudusī jauniete, kuras meklēšanai piecas diennaktis sekoja visa Lietuva, atrasta nogalināta.

Saistībā ar šo noziegumu aizturēti četri cilvēki, bet iespējams, ka iesaistīto personu skaits ir lielāks, viņš norādījis. Šobrīd izmeklētāji cenšas noskaidrot, vai noziegums izplānots iepriekš.

25 gadus vecā Ieva Strazdauskaite 5.marta pēcpusdienā automašīnā "Audi A7" no vecāku mājām Pluņģē izbrauca uz Viļņu un pazuda ceļā. Par jaunās sievietes pazušanu policijai vakarā ziņoja viņas tēvs, norādot, ka sakari ar meitu pazuduši, kad viņa izbraukusi cauri Kauņai, bet vēlāk viņas telefons bijis izslēgts.

Automašīna pirmdienas naktī tika atrasta uz kāda meža ceļa Jonavas rajonā, bet jaunietes tajā nebija. Vēlāk ceļmalās policisti atrada meitenes mantas, kas, iespējams, pa ceļam izmestas no automašīnas. Pirmdien kāds nejaušs garāmbraucējs ceļmalā pie automaģistrāles Viļņa-Kauņa atrada viņas telefonu.

Pēc ģenerālkomisāra teiktā, meitene nolaupīta, imitējot satiksmes negadījumu pie Elektrēniem. Iegūtie dati liecina, ka viņa nogalināta tajā pašā vakarā. Viņa bijusi aprakta Ķēdaiņu rajonā.

"Pirmā versija apstiprinājās - meitene nolaupīta un nogalināta dārgā automobiļa dēļ," viņš stāstījis.

Kā norādījis Pernavs, saistībā ar šo noziegumu aizturēti četri Kauņas apriņķa iedzīvotāji vecumā no 23 līdz 26 gadiem. Visi aizturētie policijai ir zināmi, ne vienreiz vien tiesāti par zādzībām, laupīšanām un sabiedriskās kārtības pārkāpumiem. Viņi savu vainu atzinuši un jau snieguši pirmās liecības.

Policijas ģenerālkomisārs pastāstījis, kā izmeklētāji pārskatījuši tūkstošiem videoierakstu un reaģējuši uz tūkstošiem ziņojumu, kas saņemti no iedzīvotājiem, un pateicies visiem, kas centušies palīdzēt izmeklēšanai.

Lūgts komentēt pieņēmumu, ka imitētā satiksmes negadījuma laikā noziedznieki varēja būt ģērbušies policijas formastērpos, Pernavs atbildējis, ka tādas informācijas viņam nav.

Jautāts, kādēļ aizdomās turētie automobili pametuši mežā, ja tas bijis nozieguma mērķis, viņš atbildējis, ka šos apstākļus varēs precizēt pēc tālākas aizturēto nopratināšanas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti