Krievu “Prezidenta auto” projekts aicina palīgā indiešus 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 20.marts 2017 11:53

Krievijas politiskās elites autoparka “Kortež” ("Кортеж") projekta vadītāji vērsušies pie Indijas "Tata Motors" (viņiem pieder arī "Land Rover/Jaguar"), aicinot uz sadarbību.

Kaimiņvalsts mediji, atsaucoties uz Krievijas tirdzniecības un rūpniecības ministra Manturova sniegto informāciju vēsta, ka “Kortež” projekta vadītāji piedāvājuši Indijas koncernam sadarboties, kas pozitīvas atbildes gadījumā ļautu ražot automobiļus uz vienotas platformas.

Ministrs atzīmējis, ka šobrīd šis jautājums tiek apspriests un piebildis, ka “kopumā “Kortež” projekts virzās saskaņā ar grafiku” un gada beigās pirmā automobiļu partija (sedans, limuzīns un minivens) ieradīsies speciālās nozīmes garāžā. Savukārt šo transportlīdzekļu masveida ražošanai vajadzētu sākties 2018.gada otrajā pusē.

Kā tika ziņots agrāk, minētajiem trim īpašās nozīmes transportlīdzekļiem pievienosies arī apvidus auto. Zināms, ka “Kortež” automobiļi pārbaudīti drošības triecientestos, bet 2016.gada Maskavas autoizstādē nodemonstrēts prezidenta limuzīna motora prototips – 860 Zs jaudīgs 12-cilindru agregāts ar četrām turbīnām.

Pirmos “Kortež” projekta sērijveida automobiļus plašākai publikai parādīs 2018.gada maijā, prezidenta inaugurācijas procesa ietvaros.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
13.00 20.marts 2017 12:54
15 2 Atbildēt

aha, nu to jau varēja gaidīt - kā parasti, medijiem ziņo, ka "viss iet pēc plāna", taču beigu beigās - bez ārzemniekiem nekā un kārtējo reizi nākas vien celt balto karogu

gunbox 20.marts 2017 15:13
7 0 Atbildēt

Varējāt jau gan pilnu info ielikt. Teiksim, 850zs, 1200 ņūtoni, 6 tonnas, 7sek. līdz 100. Diez, tanka lādiņu viņš izturētu? Ja nē, tad zemē izsviesta nodokļu maksātāju nauda. ;)

viencexperc 20.marts 2017 18:18
6 2 Atbildēt

Ko darīt, ja Indija ir attīstītāka autobūvē?

Varēja palūgt palīdzību arī Irānai. Jo Irānas aizsardzības ministrs Hosein Dehgan oficiāli atteicās iepirkt krievu tankus t90. Atteikuma iemesls bija tāds, ka Irāna ir izgatavojusi ne sliktāku tanku, kurš neatpaliek no T90.

Bet t 90 tas ir krievu lepnums. Armatas nav un diez vai būs vēl tuvākajos 5 gados, bet pamattanks it t72, kuri šķīda Daunbasā no visa veida ieročiem.

Es domāju, Irāna uzražos ne sliktāku limuzīnu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti