"Shortcut" – jauns krievu sporta auto pēc britu "Lotus" parauga 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 24.marts 2017 10:44

Krievu kompānija "DK Racing" iepazīstinājusi ar savu jauno sporta auto, kas izgatavots pēc britu "Lotus 7" parauga.

"Shortcut" konstrukcijai izmantots izturīgs rāmis un detaļas, kurām ir dažāda izcelsme: daļa aizgūtas no pašmāju ražojuma standarta tehnikas, bet citas nācās izgatavot speciālās darbnīcās.

Piemēram, rodstera dzinējs ir arī "Lada Granta Sport" izmantotais 1,6 litru agregāts, kas pēc pārbūves attīsta 150 Zs, bet pārnesumkārba izgatavota no klasisko žiguļu transmisijas komponentiem. Arī aizmugures tilts aizgūts no žiguļa.

Ražotājs atklāj, ka sporta mašīnas maksimālais ātrums ir 210 km/h, bet līdz simtam tā ieskrienas 4,7 sekundēs.

Zināms, ka "Shortcut" cena ir viens miljons krievu rubļu (16 000 eiro) un tas paredzēts izmantošanai vienīgi sacīkšu trasēs.

Krievu mediji vēsta, ka plānota arī koplietošanas ceļu versija, taču tādā gadījumā rodsters būs jāaprīko ar vējstiklu, jumtu, spoguļiem, ABS, gaisa spilveniem un "ЭРА-ГЛОНАСС" avārijas drošības sistēmu.  

 
Visi komentāri
 
viencexperc 24.marts 2017 12:57
0 0 Atbildēt

viņš pat nevarēs piedalīties traktoru sacīkstēs, jo zaudēs. Bet ja izdomās atsevišķu - kombainu klasi, varētu pacīnīties ar kombainiem par uzvaru.

www.youtube.com/watch?v=-gMC7osLO5g

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti