Jaunās paaudzes "Nissan Micra" jau drīzumā būs Latvijā (+ foto) 7

 

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

iAuto | 26.marts 2017 20:55

Martā Eiropas tirgū tika uzsākta Nissan Micra piektās paaudzes modeļa tirdzniecība. Mazauto šķīries no ierasti garlaicīgā dizaina, bagātīgi komplektēts jau bāzes versijā un var lepoties ar plašāko telpu savā segmentā.

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

Arī Latvijā Nissan pārstāvji sola uzsākt pasūtījumu pieņemšanu marta beigās vai aprīļa sākumā. Te 360 grādu video no jaunās Nissan Micra:

Nissan Micra tiek ražots jau no 1983.gada. Piektās paaudzes Micra veidots pēc līdzības ar Qashqai un vairāk atgādina agresīvu krosoveru nekā miermīlīgu mazu pilsētas auto. Pēdējo gadu pārdošanas rādītāji "Micra" nav pārāk lieli, tāpēc Nissan ar jauno paaudzi vēlas pārdalīt mazo auto tirgu sev par labu.

Pirmās četras Micra paaudzes + pārdošanas rādītāji

Jau bāzes versijā Micra aprīkota ar adaptīvo šasijas kontroles sistēmu, palīgsistēmu, kas palīdz uzsākt braukt pret kalnu un automātisko bremzēšanas sistēmu, kas apvienota ar gājēju atpazīšanas funkciju. Papildaprīkojuma klāstā atrodama ceļazīmju atpazīšanas sistēma un aklās zonas asistents, bet joslas uzturēšanas palīgsistēma un 360 grādu apkārtskata kameras, pēc ražotāja apgalvojuma, mazās klases automobiļiem kļūst pieejama pirmo reizi.

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

Automobilī ir uzstādīta speciāla Bose audio sistēma (360 grādu skaņas imitācija), kas iekārtota tā, lai maksimālu baudījumu varētu gūt Micra vadītājs. Salonā būs arī multimediju sistēma ar septiņu collu ekrānu, navigācija par papildus maksu, Apple iekārtu atbalstu un iespēju paplašināšanu ar lietotņu palīdzību.

Tehnisko palīgu skaitā būs arī jaunā stūres iekārta ar elektrisko stūres pastiprinātāju, Active Ride Control, Active Trace Control un Active Chassis Control sistēmas, kas uzmana dzinēja un bremžu sistēmu darbu, cenšoties maksimāli uzlabot automobiļa manevrētspēju, drošību un braukšanas komfortu.

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

Motoru piedāvājumā trīs agregāti: 0,9 litru trīscilindru benzīna motors ar 90 Zs jaudu, tikpat spēcīgs 1,5 litru turbo dīzelis, kā arī 75 Zs atmosfēriskais benzīna motors, kas sekos vēlāk.

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

Jaunās Micra cena Vācijas tirgū sākas no atzīmes 12 990 eiro par variantu ar atmosfērisko benzīna motoru, savukārt visdārgākā ir dīzeļversija, par kuru prasīs 16 190 eiro. Latvijā cenas vēl nav zināmas.

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

Nissan Micra Foto: iAuto.lv

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 27.marts 2017 10:22
5 0 Atbildēt

"...vairāk atgādina agresīvu krosoveru nekā miermīlīgu mazu pilsētas auto."

Vai tad šie nabagu - pilsētas krosoveri ir agresīvi?

Jau statustika liecina, ka pārdošanas apjomi krītas. Ja 90.-to gadu beigās modelis tika pārdots 1.3 miljoni eksemplāros, tad pēdējais tikai - 404 000.

Statistika pierāda, ka nabagiem vajadzīgs lēts auto un papildus ekstras viņiem NAV vajadzīgas.

Uztaisītu tādu kā toyota yaris vai audi bāzi tikai par 6 000, un sistu rekordus, sevišķi nabagu Eiropā. Bet ar šiem ' bose skaļruņiem un video kamerām turpināsies iesāktais regress.

iAuto 27.marts 2017 12:20
1 0 Atbildēt

Statistika krītas tieši Nissan Micra, tāpēc minēts, ka jaunajam modelim ir lielas pretenzijas (vēlmes) attiecībā uz tirgus daļas pārdali Eiropā.

Mēs jau rakstījām, ka pirktākie jauni auto Eiropā 2016.gadā ir Volkswagen Golf, Renault Clio, Volkswagen Polo un Ford Fiesta. Kā redzam veseli 2 modeļi no B segmenta.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti