Ķīnas kompānija izgatavo sedanu ar "Volvo" komponentiem 3

 

Foto: Publicitātes auto

iAuto.lv | 18.aprīlis 2017 7:01

Jaundibinātā automarka "Lynk&Co", kas tāpat kā zviedru "Volvo" pieder Ķīnas kompānijai "Geely", gaidāmajā Šanhajas motoršovā (no 21.04) nodemonstrēs konceptuālu sedanu "03", kas izgatavots, izmantojot jaunāko "Volvo" komponentus.

"Lynk & Co" sedana vizuālo tēlu veidojis Pīters Horberijs – speciālists, kurš savulaik bijis arī "Volvo" galvenā dizainera godā, savukārt tehniskās bāzes pamatā ir CMA platforma, ko kopīgiem spēkiem izstrādājuši "Volvo" un "Geely" inženieri.

Tuvākajā nākotnē šī platforma tiks izmantota ne tikai "Volvo" kompaktā krosovera "XC40" un hečbeka "V40" ražošanai, bet arī citiem 40.saimes modeļiem, ieskaitot sedanu un universālu.

Plānots, ka "Lynk & Co" sedana sērijveida versija būs aprīkota ar 1,5 litru 180 Zs turbo motoru un septiņu pakāpju robotizēto pārnesumkārbu. Vēlāk tiks pievienota hibrīdversija, ko izveidos uz jau minētā 1,5 litru motora bāzes, kā arī 2,0 litru agregāts ar 240 Zs jaudu.

"Lynk & Co" sedana ražošana Ķīnā sāksies jau šī gada beigās, bet 2019.gadā to paredzēts piedāvāt arī Eiropas un ASV tirgos.

Interesanti, ka savus automobiļus "Lynk & Co" plāno piedāvāt tiešsaistē, turklāt vienā vienīgā komplektācijā. 

 
Visi komentāri
 
Garais 18.aprīlis 2017 8:24
0 0 Atbildēt

Vienā komplektācijā, tiešsaistē, nekādu datu, cenas. Pagaidām viss pēc tādas "viena tante teica". Pavājš piedāvājums Eiropai.

viencexperc 18.aprīlis 2017 12:27
0 0 Atbildēt

Tāpēc, ka kompānija tikai nesen sāka savu darbību. 01 modeli jau prezentēja. Bet arī nepārdot:

www.youtube.com/watch?v=LKqcvhKf55E

OK 18.aprīlis 2017 12:38
0 0 Atbildēt

interesants projekts - redzēs, kā veiksies savulaik slavenai vācu kompānijai Borgward, kas cenšas atgriezties ar Ķīnas investoru palīdzību, pagaidām jau arī vairāk tā kā solījumi vien...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti