Šanhajā prezentē Audi e-tron Sportback konceptauto 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Audi Marketing & PR Manager | 18.aprīlis 2017 15:46

Pārdomāts Coupe dizains, progresīvas tehnoloģijas un jaudīgs elektrodzinējs – tas raksturo Audi 100% elektroauto Audi e-tron Sportback concept, ko zīmols prezentē Šanhajas auto izstādē šodien, 18.aprīlī.

Plānots, ka četrdurvju Gran Turismo Audi e-tron Sportback ar 320 kW jaudu uzsāks ražot jau 2019. gadā.

Audi 2025 stratēģija paredz, ka vien dažu gadu laikā viena trešdaļa visu zīmola automobiļu darbosies ar elektrodzinējiem. “Mūsu pirmā Audi e-tron quattro versija, kuru prezentējām 2015. gadā, tiks piedāvāta patērētajiem jau nākamgad – tas ir pirmais elektroauto plašajā tirgū, kas piemērots ikdienas izmantošanai un apmierinās pat visaugstākās prasības. Ar spēju nobraukt vairāk nekā 500 km, mēs plānojam, ka šis SUV modelis kļūs par nākamās desmitgades jauno flagmani. Par likumsakarīgu turpinājumu kļūs Audi e-tron Sportback – emocionālā Coupe versija, kas piedāvās izcilu komfortu un sportisku gaitu, tirgū nonākot 2019. gadā” stāsta Audi AG valdes priekšsēdētājs Ruperts Štādlers.

Audi e-tron Sportback gaišajā salonā komforts caurvijas ar ērtu virtuālo vadītāja informācijas sistēmu. Ekrāni vadības panelī un durvju apdarē sniedz papildu informāciju un nodrošina ērtu autovadītāja palīgsistēmu pārvaldi. Savukārt prototipa apgaismojuma tehnoloģija ir pilnībā inovatīva – Audi ir pirmais zīmols, kas sāk izmantot pilnīgu LED apgaismojumu. Digitāli pārvaldāmie Matrix LED apgaismojuma elementi auto priekšā un aizmugurē nodrošina lielisku redzamību visos laika apstākļos jebkurā diennakts laikā, iezīmējot skaidras gaismas līnijas uz ceļa un mijiedarbojoties ar apkārtējo vidi. Zem priekšējiem lukturiem papildus izvietotas divas gaismas zonas ar aptuveni 250 LED diodēm, kas ļauj projicēt plašu spektru grafisku zīmju uz ceļa.

Audi e-tron Sportback konceptauto elektrisko piedziņu veido viens elektromotors uz priekšējās un divi uz aizmugurējās ass, kas darbina visus četrus riteņus un pārvērš šo Coupe par tipisku Audi quattro spēkratu. 320 kW jauda, kas virsspiediena režīmā var pieaugt pat līdz 370 kW, ļaus attīstīt ātrumu no 0 līdz 100 km/h vien 4,5 sekundēs ar iespēju nobraukt vairāk nekā 500 km. Modeļa prototipa litija jonu akumulators aprīkots ar šķidrās dzesēšanas sistēmu un novietots zem salona grīdas starp asīm. Šī pozīcija ļauj automobilim saglabāt zemu gravitācijas centru un nodrošina līdzsvarotu asu noslodzi – 52:48 (priekšējā/aizmugurējā). Modeļa litija jonu akumulatoru iespējams uzlādēt, izmantojot kombinētās uzlādes sistēmu ar dubulto līdzstrāvas un maiņstrāvas pieslēgumu.

Audi e-tron Sportback konceptauto virsbūves dizains ietver Audi jauniem modeļiem raksturīgo astoņstūra viengabala radiatora resti ar izteikti horizontāli izstieptu formu, kas iespējams, pateicoties elektromotora darbības specifikai jeb tā mazākam gaisa patēriņam. Virsbūves neatkārtojamu izskatu papildina uz leju pagarinātais priekšējais pārsegs, priekšējie spārni, riteņu arkas un apgaismojuma sistēmas elementi. Prototipa sānos riteņu arkas ir manāmi izceltas, kas pasvītro modeļa quattro dabu. Auto sportisko tēlu vēl vairāk izceļ 23 collu diski. E tron Sportback konceptautoir 4,90 metrus garš, 1,98 metrus plats un 1,53 metrus augsts ar 2,93 metru riteņu garenbāzi un ierindojas C klasē, pielīdzinoties Audi A7 modelim.

Būtiski izcelt, ka Audi e-tron Sportback konceptauto ārējos atpakaļskata spoguļus aizvieto mazas kameras, kuras attēlu rādīs uz durvīs ierīkotajiem ekrāniem. Šī tehnoloģija garantē ne tikai uzlabotu aerodinamiku un samazinātu vēja radīto troksni, bet arī sniegs autovadītājam izcilas ceļa pārredzamības iespējas, pilnībā izslēdzot jēdzienu “aklā zona”. Audi šo tehnoloģiju prezentē kā vienu no sērijveida versijās iekļautajiem risinājumiem.

Audi e-tron quattro konceptautomobili zīmols pirmo reizi prezentēja Frankfurtes auto izstādē 2015. gadā, kas kļuva par pirmo spēkratu ar pilnībā elektroisku piedziņu. Apvidus auto Audi e-tron quattro tirgū parādīsies 2018. gadā, savukārt Audi e-tron Sportback ražošana tiks uzsākta 2019. gadā.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 18.aprīlis 2017 21:54
0 0 Atbildēt

Realitātē būs šitāds -

upload.wikimedia.org/wikipedia/com...8-02%29_01.jpg

Un tiks uzražots 2024.gadā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti