"Honda Civic Type R" atgūst Nirburgringas trases rekordista godu (+ video; foto) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto.lv | 24.aprīlis 2017 17:31

"Honda Civic" “karstās” versijas "Type R" jaunākās paaudzes modelis atkal kļuvis par Nirburgringas trases ātrāko priekšpiedziņas automobili, atņemot šo godu "Volkswagen Golf GTI Clubsport S".

Mediji vēsta, ka japāņu hečbeks nojoņojis “Ziemeļu cilpas” 20 kilometrus 7 minūtēs 43,8 sekundēs, kas ir par aptuveni septiņām sekundēm ātrāk nekā "Type R" iepriekšējās paaudzes modelis un gandrīz četras sekundes ātrāk nekā "Volkswagen Golf GTI Clubsport S", kas rekordista godā bija līdz šim.

"Honda" atzīmē, ka trases rekords uzstādīts ar pirmssērijas versiju, kas tehniskā ziņā atbilst sērijveida modelim. Izņēmums ir drošības nolūkos uzstādītais cauruļu karkass, kura masa kompensēta, demontējot multimediju sistēmu un aizmugures sēdekļus.

Zināms, ka rekordbrauciena laikā “Civic” bija aprīkots ar standarta ielas riepām, bet gaisa temperatūra bija optimāla spēka agregāta un piekares labāko īpašību realizācijai.  

"Honda Civic Type R" aprīkots ar 320 Zs jaudīgu četru cilindru benzīna turbo motoru, kas strādā tandēmā ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu. Salīdzinot ar priekšteci, jaunā paaudze ieguvusi modernizētu piekari un transmisiju, kā arī kļuvusi par 16 kg vieglāka.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ekspertam 25.aprīlis 2017 11:45
5 1 Atbildēt

Viens amerikānis tika 10 vietā un tu jau biksēs no prieka taisi. 50 gabalu tika saražots?

es 25.aprīlis 2017 11:52
4 1 Atbildēt

Vai tam Viperim ir Eiropas homologācija? Ar viņu var iziet TA Latvijā?

viencexperc 25.aprīlis 2017 9:50
1 0 Atbildēt

Vēl svarīgi - kurš brauca. Tas jau no pilota atšķirīgs, un veiksmes. Ar vienu un to pašu auto viens un tas pats cilvēks var nobraukt dažādus laikus. Tāpēc tas viss ir figņa.

Nirburgringā top 10 niekā starp pašiem ātrākajiem ir amerikāņu dodžs vipers. Vēl 10.niekā ir

Viens mersis, viens porše, viens nissan gtr, 2 lambordžīni, 1 mclaren, 2 radical sr8 un 1 gumperts apollo.

Nu, dižie brēcēji un komunistu auto fani? Kur tad jūsu audi r8, bmw??? Izrādās, ka amerikāņu sporta auto ir ātrāks..

Viper ir rekordists ar visvairāk uzvarām trasēs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti